open-navfaktor-logo
search
Moguće i nevrijeme
Prognoza vremena: Dolazi osvježenje s kišom, naoblaka i u Hercegovini
Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom
25.08.2019. u 18:41
get url
text

U Bosni se sutra očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana.

Poslijepodne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini padavina na sjeveru i sjeveroistoku.

Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajem dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 stepeni.

Danas je u većem dijelu zemlje bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Pljuskovi i grmljavina su zabilježeni zapadnim područjima Bosne, kao i na istoku i sjeveroistoku Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.