- Bili smo izvrsni u nimalo laganim okolnostima. Infektologija, anestezija i reanimatologija, dijagnostika - vi ste bili kruna našega rada u pandemiji. Sve ostale klinike i službe, svi uposlenici koji su pomagali, bili su dio ukrasa te krune. Naši mladi specijalizanti, hrabri i predani u trijažnim šatorima skupa sa medicinskim sestrama i tehnilarima na prvoj liniji. Divni, stručni, predani i hrabri – hvala vam. Čast mi je predvoditi vas - napisala je prof. dr. Izetbegović na svom Facebook profilu.

Svima koji su bolesni poželjela je brzo ozdravljenje i oporavak.

- Građanima se zahvaljujem na strpljenju i prilično disciplinovanom ponašanju u teškim okolnostima pandemije. Zajednički smo se nosili sa ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja. Molim vas da nastavimo tako, možda i malo bolje, do skorog dolaska vakcine - poručila je.

Generalna direktorica KCUS-a poželjela je svima u zemljotresu pogođenim dijelovima Hrvatske da što prije nađu svoj mir i obnove svoje domove. Migrantima da stignu u zemlje EU kamo su i naumili, sa što manje patnje i boli.

- Medijima se zahvaljujem na korektnom i nepristrasnom izvještavanju. Hvala što mi pomažete da budem jaka i istrajna u borbi za bolji zdravstveni sistem i da ostvarim ciljeve koje sam zacrtala. Danas, 31.12.2020. u KCUS 267 uposlenika brinuće se o bolesnicima. Mi uvijek radimo za dobrobit naših građana. Svima želim da 2021. donese zdravlje, sreću i uspjeh - poručila je prof. dr. Izetbegović.