open-navfaktor-logo
search
Objavljen javni poziv
Procijenjena vrijednost nabavke 1,62 miliona KM: Nastavak modernizacije stadiona "Asim Ferhatović Hase"
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić održao je sastanak s ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanom Alikadićem s kojim je razgovarao o nastavku projekta modernizacije stadiona "Asim Ferhatović Hase", ali i o drugim projektima iz oblasti kulture i sporta.
14.05.2020. u 13:45
get url
text

Ajnadžić je informisao Alikadića da je Općina Centar objavila javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji stadiona "Asim Ferhatović Hase", a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a.

- Privode se kraju radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion. Projekat u vrijednosti od 385.975 KM finansiraju zajedničkim sredstvima Općina Centar i Nogometni savez BiH. U budžetu za ovu godinu planirali smo 1,5 miliona KM za nastavak modernizacije stadiona. Javni poziv za izvođenje radova je raspisan i to za radove na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenje radne zone za medije, radne zone za fotoreportere. Nadamo se da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo izdvojiti dio sredstava kako bismo ispunili uslove FIFA/UEFA za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica-  naglasio je Ajnadžić.

Alikadić je izrazio spremnost da Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS, učestvuju u nastavku projekta modernizacije stadiona "Asim Ferhatović Hase".

- U budžetu Kantona Sarajevo planirali smo stavku za kapitalna ulaganja koja ćemo ravnomjerno preusmjeriti lokalnim zajednicama. Spremni smo izdvojiti značajan iznos sredstava za nastavak projekta modernizacije stadiona, a svakako da ćemo podržati i druge projekte iz oblasti kulture i sporta koji se realizuju na području ove lokalne zajednice - istakao je Alikadić.

Na sastanku je razgovarano i o uređenju teniskih terena na Koševu, te realizaciji projekata iz oblasti kulture i sporta, a koje realizuju ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar.

Današnjem sastanku su prisustvovali i pomoćnici načelnika Jasmina Fazlić i Fahrudin Kurtović, te direktori javnih ustanova Centar kulture i mladih i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar Armin Omerović i Sabina Špago, saopćeno je iz te općine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.