open-navfaktor-logo
search
Šunjić u Kini
Problemi za Bajevića: Iskusni Zmaj propušta polufinale baraža za EURO 2021?
Toni Šunjić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći propustit će polufinale baraža za EURO 2021.
24.09.2020. u 09:33
get url
text
get url
text

Pouzdani stoper vjerovatno neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću u utakmici protiv Sjeverne Irske 8. oktobra na Grbavici, a propustit će i duele Lige nacija protiv Holandije (11. oktobra u Zenici) i Poljske (14. oktobra u Wroclawu).

Razlog? Šunjić je nedavno potpisao za Beijing Guoan, a tek jučer je stigao u Kinu i slijedi mu dvosedmični karantin i praktično je nemoguću da bude na raspolaganju selektoru Zmajeva.

- Draga porodico, sada kada sam napokon u Kini, želim svima da se zahvalim na ovih nevjerovatnih tri i po godine. Nažalost, došlo je vrijeme za oproštaj i otvaranje sljedećeg poglavlja u mom životu.

Želim vam sve najbolje u budućnosti. Siguran sam da se klub kreće u dobrom smjeru, a vjerujem da ćete uskoro opet biti u vrhu ruskog fudbala i osvajati naslove. Hvala na podršci, uvijek ću biti vaš navijač - napisao je Šunjić na Instagramu u oproštajnoj poruci od moskovskog Dinama.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Дорогая @fcdm_official семья, сейчас, когда я наконец в Китае, хочу поблагодарить вас всех за эти удивительные 3,5 года. К сожалению, пришло время попрощаться и открыть следующую главу в моей жизни. Желаю вам всего наилучшего в будущем. Я уверен, что клуб движется в правильном направлении, и скоро вы снова будете на вершине российского футбола и выиграете титулы. Спасибо за поддержку, я всегда буду вашим болельщиком.

Objavu dijeli toni sunjic (@sunkicaa)

Šunjić je sa kineskom ekipom potpisao ugovor do 31. decembra 2022. godine, a godišnje bi trebao zarađivati 1,1 milion eura. Njegov izostanak svakako će biti veliki hendikep za selektora Bajevića i njegov stručni štab.

Selektor još nije zvanično objavio spisak za predstojeće akcije, ali je u ponedjeljak poslao pozive. Pojedini klubovi i igrači, odnosno njihovi menadžeri, pohvalili su se pozivima, pa smo, između ostalog saznali, da su pozive dobili Benjamin Tatar, Kenan Pirić, Dennis Hadžikadunić...  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.