Cilj je otkrivanje, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

Bašić je ubijen u ponedjeljak oko 6.50 sati u prijedorskom naselju Pećani. 

- Aktivnosti su realizovane u na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka – saopćeno je iz MUP-a RS. 

VEZANI TEKST - U Banjoj Luci uhapšen Aleksandar Miljatović, dovodi se u direktnu vezu sa ubistvom Bašića

- Tokom ovih aktivnosti, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor, identifikovan je neposredni izvršilac i saučesnici u izvršenju krivičnog djela – saopćeno je iz MUP-a RS. 

Kao što smo objavili, kao direktni izvršilac osumnjičen je Banjalučanin Aleksandar Miljatović, dok je kao organizator ovog djela osumnjičen Dalibor Railić kojem je Sud BiH odredio pritvor. 

Iz MUP-a RS su dodali da je nad Miljatovićem u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela.

Nezvanično, on je priznao djelo.

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.