open-navfaktor-logo
search
Nakon hapšenja
Pripadnici SIPA-e doveli Danela Rajkovića u Tužilaštvo BiH, njegov otac kaže da je sve "prešlo u politiku"
Rajković je, koji je poznat po konstantnim prijetnjama imamu Emiru efendiji Nuhiću iz Bosanskog Novog, podsjetimo, prije nekoliko dana, ispred centralne džamije Mehmed age Zvizdića u Gacku izvršio je veliku nuždu, a što su zabilježile nadzorne kamere
24.09.2019. u 15:07
get url
text

Pripadnici državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su prije nekoliko trenutaka u nadležnost Tužilaštva BiH Danela Rajkovića (38) iz Gacka, koji je uhapšen jutros u tom gradu zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. 

Rajkovića će ispitati tužilac koji rukovodi istragom u ovom slučaju, nakon čega će odlučiti o daljnjim mjerama koje će protiv njega biti poduzete, kao i o eventualnom prijedlogu za pritvor.

{$galerijaFotografija}

Otac Danela Rajkovića Radovan Rajković u izjavi za Faktor ispred Tužilaštva rekao je kako on smatra da je sve "prešlo u politiku".

- On nije dobar sa zdravljem. Često je radio sa računarima. Igrom slučaja neki imam iz Bosanske Dubice se dopisivao s njim. I onda uvijek provokacije, neko nešto, neko nešto... - objašnjava Radovan Rajković kako je sve, prema njegovom mišljenju počelo, a potom optužuje imama da je trebao "blokirati" njegovog sina na Facebooku.

On također tvrdi kako je "imam imao svoje 'nagovornike' koji provociraju bolesnog Danela". 

-Nismo se mi bavili velepolitikom kao porodica, nismo nacionalistički nastrojeni - tvrdi otac uhapšenog Rajkovića.

Rajković, koji je poznat po konstantnim prijetnjama imamu Emiru efendiji Nuhiću iz Bosanskog Novog, podsjetimo, prije nekoliko dana, ispred centralne džamije Mehmed age Zvizdića u Gacku izvršio je veliku nuždu, a što su zabilježile nadzorne kamere.

Ranije je protiv njega policija u više navrata podnosila izvještaje Okružnom tužilaštvu Prijedor zbog prijetnji imamu Nuhiću.

Podsjećamo, efendija Nuhić je 17. i 18. marta ove godine dobio prijeteće poruke putem Facebooka, a stravične poruke je ponovo dobio i 29. jula, od iste osobe.

U svim porukama imamu su upućene prijetnje smrću, uvrede i psovke.

U trebinjskom Tužilaštvu za Faktor je potvrđeno da je protiv njega vođen samo jedan postupak, koji je i pravomoćno okončan presudom, a zbog krivičnog djela krađa, još iz 2003. godine.

Radovan Rajkovic. Danel Rajkovic
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.