Fočanska policija uhapsila je braću Blagojeviće, Stojana (35), Mitra (33) i Veljka (24), poznate nasilnike iz Foče, a zbog sumnje da su nanijeli teške tjelesne povrede sugrađaninu Milanu Jokanoviću (33), koji je zbog težine povreda hitno prebačen u banjalučki Klinički centar.

Uhapšeni su jučer, nakon što je Policijskoj upravi Foča u 13.10 sati prijavljeno da je na prijemno odjeljenje Univerzitetske bolnice dovezen Jokanović sa povredama glave zadobijenim prilikom fizičkog napada.

- Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskoj bolnici Foča, a zbog karaktera povreda je u večernjim satima prevezen u Klinički centar u Banjoj Luci - saopćeno je iz PU Foča.

Iz banjalučkog UKC-a potvrđeno je Faktoru da je Jokanović u tu zdravstvenu ustanovu sanitetskim vozilom Doma zdravlja Foča dovezen sinoć u 22.20 sati, te da je zbrinut u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Prema riječima načelnika ove klinike, prof. dr. Darka Golića, pacijent J. M. je primljen sa prelomima kostiju glave i lica i priključen je na respirator i vještačka pluća. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne - kazali su nam u UKC-u.

Iz PU Foča su kazali da je na mjestu događaja obavljen uviđaj, te obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

- Lica B.V.,B.S. i B.M. lišena slobode nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča nad kojim se sprovodi kriminalistička obrada i istražne radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela - dodaje se u policijskom saopćenju.

Braća Blagojevići fočanskoj policiji odranije su dobro poznati kako počinioci brojnih krivičnih djela.

Kako nezvanično saznajemo, sva trojica su vlasnici bogatih dosjea koje "krase" krivična djela tjelesna povreda, teška tjelesna povreda, nasilničko ponašanje, iznude, oštećenje tuđe stvari...

Prije deset dana hapšeni su zbog nanošenja teške povrede sugrađaninu Danku Mitroviću.

Nezvanično, pretpostavlja se da je jučerašnji sukob povezan sa tim događajem, a najvjerovatnije se radi o nekim neraščišćenim računima odranije.

Blagojevići su u oktobru 2017. godine teško pretukli tada 23-godišnjeg sugrađanina Niku Simovića.

Tada su oko 22 sata organizovano sačekali Simovića ispred hrama "Svetog Save", fizički ga napali, ali je mladić uspio da im pobjegne. Međutim, oni su ga sustigli na mostu na rijeci Ćehotini, a potom ga nastavili tući po glavi i tijelu, pritom mu slomivši dva zuba, nakon čega su se udaljili.

Zbog zadobijenih povreda Niko Simović je bio zadržan na liječenju u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

I tada su se kao motiv za napad spominjali raniji neriješeni sukobi između Simovića i braće Blagojević.