Iz Messera su obavijestili zdravstvene ustanove u FBiH da je otežano snabdijevanje kisikom, da ga je sve teže naći na međunarodnom tržištu.
 
- Željeli smo upoznati sve u ovom lancu borbe protiv COVID-19 da je došlo do komplikovanja situacije kada je u pitanju opskrba kisikom. Velika je potrošnja kisikom u našem regionu zbog pogoršanja epidemiološkog stanja. Zemlje zapadne Evrope nemaju ovaj problem jer imaju daleko veće proizvodne kapacitete, zatim njihove logističke mogućnosti su optimalne. Vidite, od marta traje borba s COVID-19 i daleko je veća potrošnja medicinskog kisika nego prije pandemije. Naravno, činit ćemo sve da ne dođe do nestašice kisika – ističe Dedić.
 
Smatra da se ta situacija može preduprijediti.
 
- Budimo odgovorni, svi do jednog, svako u svom domenu. Poštujmo i poduzimajmo mjere. Ako smanjimo širenje zaraze, bit će i manji broj teških pacijenata kojima će trebati kisik u borbi za život. Toliko možemo i moramo uraditi, kako bismo sačuvali živote naših građana i kako bi naš medicinski sistem izbjegao dodatni pritisak – naglašava Dedić.