open-navfaktor-logo
search
Policija će kažnjavati
Pridržavaju li se građani: Od danas obavezne maske i na otvorenom u KS
U Kantonu Sarajevo od danas su obavezne zaštitne maske i na otvorenom, odlučio je Krizni štab Kantona Sarajevo.
15.10.2020. u 08:46
get url
text

Jutros u Sarajevu veliki broj građana kretao se sa maskama na licu, ali ipak dosta Sarajlija ni uprkos naredbi Kriznog štaba ni u tramvaju ne nosi masku, a kamoli na otvorenom.

Ulazili su revizori u GRAS-ova vozila upozoravajući putnike da stave masku, ali čim se revizori udalje, pojedinci maske sklanjaju sa lica.

VEZANI TEKST - Od sutra u Kantonu Sarajevo maske će biti obavezne i na otvorenom

Prema novoj naredbi, nošenje zaštitnih maski obavezno je u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom, izuzev za sportiste na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozače bicikla, električnog romobila i motocikla, kao i druga izuzeća u skladu s preporukama i smjernicama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Kantona Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Provođenje nove naredbe nadgledat će pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Kazna za nenošenje maske iznosi 500 KM. Nova naredba na snazi je do 31. oktobra. U međuvremenu Krizni štab Ministarstva zdravstva KS će analizirati epidemiološku situaciju, te na osnovu toga donositi eventualne nove mjere.

Također, prema Naredbi, dozvoljeno je okupljanje ljudi na određenom prostoru na području KS, pod sljedećim uvjetima: ne više od 30 osoba u zatvorenom prostoru, ne više od 60 osoba na otvorenom prostoru.

Naloženo je i svim pravnim subjektima na području KS da, u skladu sa radnim procesima i zadacima koje obavljaju odrede klizno radno vrijeme sa razmakom od pola sata/sat vremena zbog izbjegavanja gužvi u javnom gradskom prevozu, kao i zbog izbjegavanja gužvi prilikom ulaska i izlaska u/iz poslovnih prostorija.

20201015075151_IMG_7566.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.