Pretresi u Sarajevu: Zbog zloupotrebe položaja i pranja novca privedeno 14 osoba

objavljeno: 08.03.2018. u 12:51

U okviru policijske akcije "Zadruga", pripadnici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te u saradnji sa Poreznom upravom FBiH, izvršili su pretrese na četrnaest lokacija na području Kantona Sarajevo i na saslušanje pozvali i priveli ukupno četrnaest osoba.

Preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, u okviru policijske akcije "Zadruga" pretreseno je trinaest prostorija pravnih lica, jedan stambeni objekat sa pomoćnim prostorijama, jedno vozilo, kao i određeni broj osoba, od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

U policijske prostorije, u svojstvu osumnjičenih su pozvani i ispitani J. A. (42), M. A. (43), V. A. (30), B. N. (60), B. S. (43), H. E. (64), B. S. (59), M. L. (41), B. F. (66), B. Z. (60) i Š. M. (50), svi nastanjeni u Sarajevu.

Uhapšeni su K. E. (39), S. Š. (53) i A. S. (55).

Uhapšeni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenih, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, a K. E., S. Š. i A. S., uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, bit će predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva, saopćeno je iz MUP-a KS.