Akcija u tri grada

Pretresi u Hercegovini: FUP hapsi švercere duhana i duhanskih proizvoda

Objavljeno: 21.05.2019. u 11:50

Aktivnosti se vrše na ukupno sedam lokacija, koje su povezane sa više osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda

FOTO: ILUSTRACIJA

Od ranih jutarnjih sati, na području Mostara, Gruda i Širkokog Brijega, pripadnici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju policijskih službenika MUP-a HNK i ZHK, po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno sedam lokacija, a uhapšeno je šest osoba.

Na terenu je i istražitelj Tužilaštva BiH, koji koordinira aktivnosti policijskih službenika, saopćeno je iz državnog Tužilaštva.

- Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda. Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina - navodi se u saopćenju.

Prilikom pretresa, otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duhana.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije