open-navfaktor-logo
search
Urugvajac otpao
Preokret nakon večerašnjeg sastanka: Edin Džeku na korak do Juventusa?
Luis Suarez je otpao, a Edin Džeko je ponovo meta broj 1 kada je u pitanju Juventusova potraga za napadačem, večerašnji je raport italijanskih medija.
12.09.2020. u 00:27
get url
text

VEZANI TEKST - Ko blokira transfer Edina Džeke u Juventus?

Gonzalo Higuain je napustio redove Stare dama, a u klubu žele što prije riješiti pitanje nove devetke. Suarez, reprezentativac Urugvaja, je navodno otpao zbog pasoša, koji nije iz EU.

Pola sata prije ponoći CalcioMercato objavio je da je večeras održan sastanak na kojem su bili zastupnici Edina Džeke, čelnici Rome i Fabio Paratici, sportski direktor Juventusa.

Navodno, dogovor s Dijamantom je postignut, a potrebno je još da se riješi pitanje obeštećenja kako bi Džeko postao fudbaler Stare dame.

CalcioMercato navodi kako je Juve ponudio 12 miliona eura, a da Roma pokušava izvući "još koji euro", iako je nedavo već prihvatila ovaj iznos.

Isti izvor navodi da je Džeko večeras lajkao fotografiju sa treninga Juventusa koju je objavio Leonardo Bonucci, što dodatno podgrijava priču o transferu u torinski klub.

I dok se sapunica zvana Edin Džeko nastavlja, naš reprezentativac je u kadru za sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Cagliarija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.