Održan sastanak

Premijer Vojvodine RS vidi kao "svoju državu", danas uspostavio saradnju sa Fortom

Objavljeno: 23.11.2019. u 20:38

Takvi stavovi nisu omeli premijera Vlade KS Edinu Forti, koji se danas u Novom Sadu sastao sa Mirovićem, sa kojim je, kako je saopćeno, razgovarao o "povezivanju ljudi, te podsticanju saradnje i kontakata u privredi i u svim oblastima od zajedničkog interesa"

Igor Mirović, predsjednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina, će na bh. entitet RS "uvijek gledati kao na svoju državu". Poručio je to tokom sastanka sa tadašnjim predsjednikom entiteta RS Miloradom Dodikom u martu 2017. godine, na kojem je razgovarano o, kako su kazali, modelima saradnje Vojvodine i RS-a.

- AP Vojvodina i RS povezane su i kroz historiju stvaranja RS-a, ali i kroz kontakte ljudi koji žive i koji posluju na obje stare – dodao je Mirović.

Mirovićeva percepcija entiteta RS kao "svoje države" mogla bi spriječiti bilo kakav vid saradnje sa zvaničnicima iz Bosne i Hercegovine, barem onim koji se načelno zalažu za cjelovitost, suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje.

Međutim, takvi stavovi nisu omeli premijera Vlade Kantona Sarajevo (KS) Edinu Forti, koji se danas u Novom Sadu sastao sa Mirovićem, sa kojim je, kako je saopćeno, razgovarao o "povezivanju ljudi, te podsticanju saradnje i kontakata u privredi i u svim oblastima od zajedničkog interesa".

Poručio je Forto da KS sarađuje sa mnogim pokrajinama, te da je plan da se unaprijedi i konkretizira saradnja sa Autonomnom pokrajinom Vojvodina.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije