open-navfaktor-logo
search
Lijepe vijesti
Premijer Španije potvrdio da se nastavlja La Liga, poznato i kada
Premijer Španije Pedro Sanchez saopćio je danas da je vlada odobrila odluku o nastavku fudbalske La Ligi od 8. juna, javlja Anadolu Agency (AA).
23.05.2020. u 15:20
get url
text

Fudbalska takmičenja u Španiji obustavljena su 14. marta zbog pandemije COVID-19, a premijer Sanchez danas je najavio nove korake u pravcu ublažavanja restriktivnih mjera koje su u toj zemlji uvedene s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

- Najgore je iza nas, vidimo svjetlo na kraju tunela - kazao je Sanchez.

Ističući kako je Španija učinila ono što je trebala, Sanchez je kazao da je vrijeme za ublažavanje restriktivnih mjera.

- Vrijeme je da se vratimo brojnim svakodnevnim rutinskim aktivnostima. I fudbalska La Liga se vraća od 8. juna - kazao je Sanchez.

Organizatori španske La Lige su ranije najavljivali da bi se takmičenje moglo nastaviti 12. juna, što je u skladu sa premijerovom najavom.

Svi fudbaleri i osoblje španskih klubova već su testirani na koronavirus, a pozitivne nalaze imala su trojica igrača. Fudbalske ekipe u Španiji već treniraju u grupama i uz poštivanje epidemioloških mjera.

La Liga je obustavljena nakon odigranih 27 kola, a trenutni lider na tabeli je Barcelona koja ima 58 bodova, a slijedi je Real Madrid s dva boda manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.