open-navfaktor-logo
search
Mostar
Predstavljen izvanredan fundus galerije Univerziteta "Džemal Bijedić"
Izložba slika u vlasništvu galerije Univerziteta "Džemal Bijedić" otvorena je u Centru za kulturu u Mostaru.  
11.02.2020. u 22:13
get url
text

Ovo je samo jedan od niza događaja kojima ova visokoškolska ustanova slavi 43. godišnjicu postojanja.

- Ovo je prvi put da se organizuje jedna ovakva izložba i veoma smo ponosni. Želimo pokazati gradu izvanredan fundus koji imamo na našem Univerzitetu, poput djela Afana Ramića, Muhameda Bajramovića, Radoslava Tadića i drugih.Večeras smo odlučili postaviti 32 eksponata.Kako vrijeme bude odmicalo a Univerzitet rastao, rasti će i naša kolekcija slika - kazao je akademski slikar i redovni profesor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Salko Pezo.

Rektor Univerziteta Elvir Zlomušica nije krio zadovoljstvo što je upriličen događaj kojim se pruža podrške razvoju umjetnosti kako na samom Univerzitetu, tako i njegovom okruženju, te poručio kako će i u budućnosti promovisali umjetnost na prostoru Bosne i Hercegovine.

{$galerijaFotografija}

Svečana akademija na kojoj se očekuju brojni gosti iz akademskog i privrednog života BiH će se održati u sutra u Centru za kulturu Mostar. Na ovoj akademiji, između ostalog, će biti upriličena i dodjela Nagrade rektora studentima s najboljim uspjehom, te plaketa i zahvalnice zaslužnim pojedincima. Za 13. februar u 10 sati na Fakultetu informacijskih tehnologija najavljena je prezentacija naučno-istraživačkih projekata, a dan kasnije u isto vrijeme na istom mjestu održat će se prezentacija međunarodnih projekata.Program završava u petak 14. februara, na Fakultetu informacijskih tehnologija, prezentacijom međunarodnih projekata.

Izložba na Univerzitetu Džemal Bijedić - 11. 2. 2020.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.