open-navfaktor-logo
search
Palo pomirenje
Predsjednik RSBiH Marinko Umičević i selektor Bilal Šuman zakopali ratne sjekire
Sastanku prisustvovali su i članovi stručnog štaba kao i kapiten Mirsad Terzić te selektor juniora BiH Bojan Unčanin
23.10.2019. u 23:56
get url
text

Čini se da su zategnuti odnosi na realciji predsjednik RSBiH Marinko Umičević - selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman stvar prošlosti.

Naime, predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine odao je priznanje selektoru Bilalu Šumanu i igračima za plasman na Evropsko prvenstvo na sastanku koji je danas održan u Sarajevu.

Ovom sastanku prisustvovali su i članovi stručnog štaba kao i kapiten Mirsad Terzić te selektor juniora BiH Bojan Unčanin, zaposlenici Saveza kao rukometni radnici Alija Hasić, Vladimir Branković, Darko Savić...

– Odajem priznanje selektoru na svemu što je dosad uradio i on je sačuvao reprezentaciju. Isto tako sam mu rekao da nije bilo u redu da članovi Upravnog odbora ne prisustvuju proslavi za plasman na EP. Moramo biti ljudi i moramo se više poštovati – rekao je Umičević.

Umičević je pričao o brojnim problemima u Savezu kao i da je mnogo toga do sada urađeno i da dolaze još bolji dani za bh. rukomet.

Bilal Šuman je govorio o problemima kao što je nedostatak opreme kao i da se članovima stručnog štaba trebaju napraviti ugovori. Također predstavio je program za pripreme uoči odlaska na šampionat Starog kontinenta koji je na programu u januaru iduće godine.

Okupljanje je predviđeno 23. decembra, a planirane su dvije test utakmice sa Hrvatskom. Predsjednik Umičević je obećao da će sve biti izneseno na Upravni odbor i da treba da se sklope ugovori za ljudima koji su dio stručnog štaba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.