open-navfaktor-logo
search
Druga liga FBiH
Predsjednik Odžaka proziva sudiju, najavljuje da će ga "izudarati", on mu odgovorio "da laže i da će ga tužiti"
U klupskom, bosanskohercegovačkom, fudbalu vidjeli smo svakakvih lakrdija, ali čini se uvijek može gore.
04.11.2022. u 19:03
get url
text

Potvrđuje to i današnji primjer. Na društvenim mrežama pojavio se dopis u kojem predsjednik kluba proziva sudiju i prije nego što je utakmica odigrana!

Na memorandumu NK Odžak 102, ovjerenim klupskim pečatom, a koji je potpisao predsjednik klub Anto Barukčić, od odgovornih iz Druge lige Federacije BiH - grupa Sjever traži se da se izuzmu sudiju Mirnesa Mujanovića i da im on ne sudi meč 13. kola protiv Bosne iz Mionice.

U dopisu doslovno piše:

- NK Odžak 102 zamoljava da delegirani glavni sudija Mirnes Mujanović utakmice NK Odžak 102 i FK Bosna Mionica izuzme sa navedene utakmice, a razlog je zbog toga što je navedeni sudac dužan novac 700 KM bivšem predsjedniku gostujuće ekipe Džemi, a sada je član Uprave FK Bosne iz Mionice.

Stoga Vas zamoljavamo da ga uklonite sa naše utakmice, jer je plaćen od strane nevedenog Džeme da sudi u korist gostujuće ekipe, to jest da napravi rezultat koji odgovara gostima iz Mionice, a to je pobjeda! - piše u dopisu koji je potpisao Barukčić.

Prvi čovjek NK Odžak 102 u razgovoru za Faktor potvrdio je autentičnost dopisa. Imao je još zamjerki na sve ono što se dešava u takmičenju u kojem nastupa klub čiji je on predsjednik.

- Imamo pet Brazilaca, igramo dobro, a ne možemo pobijediti. Ako ne igramo dobro ne možemo pobijediti sigurno. Ovo što rade, ovo je lakrdija - ističe Barukčić, naglasivši da nije dobio odgovor, a da sudije delegira "neki momak iz Gradačca".

Utakmica NK Odžak 102 - FK Bosna trebala bi se igrati u subotu od 13.30 sati...

- Ako zamijene sudije bit će OK. Ako dođe ovaj sudije mi iz Uprave ćemo ga "izudarati", ne trebaju nama navijači. I stojima iza toga. Platit ćemo kaznu, izaći ćemo iz sporta i to je to. Nema smisla više - kazao je Barukčić.

Kontaktirali smo i Mujanovića, koji tvrdi da navodi iz NK Odžak 102 i predsjednika ovog kluba Ante Barukčić nisu istiniti, te je najavio tužbe.

- To je rekla/kazala on objavio. Objavit ću i ja da ste vi meni dužni. Kako ćemo na osnovu nečije riječi objaviti? Šta vi mislite? Slobodno vi objavite, ali ću ja tužiti sve stranice koje su objavile - kazao je Mujanović za Faktor, a nakon što smo mu još jednom objasnili da mi ne tvrdimo ništa nego zovemo kako bismo provjerili da li je istina to što su iz NK Odžak 102 objavili, kazao je:

- Nije istina. Ne može biti istina. Ne možeš ti objaviti nešto rekla, kazala. Moraš provjeriti informaciju. Moraš imati dokaze druže za nešto što ćeš objaviti - istakao je Mujanović.

I treći put smo mu objasnili da ga zovemo kako bismo ga pitali da li je to istina i da mi ništa ne tvrdimo.

- Nije istina. Da je istina znači, ne bi moralo tako se objaviti da je istina - tvrdi Mujanović.

Znači, tvrdite da iz NK Odžak 102 i predsjednik Anto Barukčić ne govore istinu?

- Barukčić laže. Tužit ću i NK Odžak 102 i njega zajedno - zaključio je Mujanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.