Zahvalivši se Komšiću na obraćanju Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope 25. januara, Kox je istakao da je Komšićeva prezentacija historijskog i političkog razvoja i izazova sa kojima se BiH suočava u svojim naporima da sprovede sveobuhvatne reforme "bila informativna i visoko cijenjena od strane naših članova".

- Ove godine, kada obilježavamo 20. godišnjicu članstva Bosne i Hercegovine u Vijeću Evrope, vjerujem da je Vaše obraćanje bila pravovremena prilika da se sagledaju dostignuća i saradnja sa Vijećem Evrope, kao i da se identifikuju dalji koraci koji su koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme. Želio bih da vas uvjerim da su Vijeće Evrope i njegova Parlamentarna skupština spremni da pruže političku podršku i stručnu ekspertizu ovom procesu.

Žao mi je što su tehnički problemi onemogućili razmjenu uživo sa parlamentarcima nakon Vašeg obraćanja, ali Vas obavještavam da su sva pitanja, kao i Vaši odgovori na njih, objavljeni u zapisniku sa sjednice koji je dostupan na web stranici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope - naveo je Kox u pismu Komšiću.