Skupština BPK

Predsjedavajuća Velić: SDP predložio podsticaje za sklapanje mješovitih brakova

Objavljeno: 03.12.2019. u 09:05

Navela je Velić u tom kontekstu nekoliko prijedloga SDP-ovih zastupnika u Skupštini BPK, a jedan od njih je izazvao posebne reakcije korisnika društvene mreže Twitter

FOTO: Vlada BPK

Predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Edita Velić (Demokratska fronta) osvrnula se na društvenim mrežama kritički na rad njenih kolega iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Navela je Velić u tom kontekstu nekoliko prijedloga SDP-ovih zastupnika u Skupštini BPK, a jedan od njih je izazvao posebne reakcije korisnika društvene mreže Twitter.

- Jedne prilike u januaru 2019. godine iz SDP-a sam čula da se trebaju davati podsticaji za sklapanje mješovitih brakova – napisala je Velić.

Također je istaknula da su mnogi članovi te stranke ismijali osudu dodjele Nobelove nagrade austrijskom piscu Peteru Handkeu, a tvrdi da su na napad zastupnice Daliborke Milović na aktuelnu predsjedavajuću Skupštine BPK reagirali sa ocjenom da je "to i zaslužila".

- Nešto je zahvatilo SDP, a od njihove države za čovjeka ni "D" – napisala je Velić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije