open-navfaktor-logo
search
Košarkaški Zmajevi
Pred veliki okršaj u Mejdanu: Selektor Bećiragić o Crnogorcima, nepozivanju Sulejmanovića i Atića, 20 razlike...
U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak u 20 sati, u dvorani Mejdan u Tuzli, igra utakmicu protiv selekcije Crne Gore. Našim košarkašima potrebna je pobjeda od 20 poena razlike jer su na gostovanju u Crnoj Gori poraženi sa 19 poena zaostatka.
21.02.2023. u 14:11
get url
text
Press konferencija reprezentacije BiH u košarci

- Mi smo ti koji radimo ono što se od nas ne očekuje, pa se nadam da ćemo uspjeti prije svega da pobijedimo, a onda da ganjamo tu razliku ako je moguće, iako je poprilično visoka. Želja i volja igrača i nas svih zajedno, da se pruži maksimum na terenu, pa čak i preko toga, će biti odlučujuća. Na taj način se i pripremamo jer će to praviti razliku. Nas 12 treba dati maksimum - rekao je selektor Adis Bećiragić.

To je prednost ovog prozora, dodao je selektor Zmajeva, jer se igra mnogo agresivnije, jače i uz pomoć publike, možemo dobiti utakmicu.

- Ako uđemo pod psihologijom da nam treba 19 razlike, izgubit ćemo 20. Kako se danas igra, za nekoliko minuta se može otići na plus deset, ali i minus deset. Mi smo svjesni da nam prvo treba pobjeda - naveo je Bećiragić.

Reprezentativci u dvorani Mejdan obavljaju pripreme za predstojeći duel, a naš selektor na raspolaganju ima 16 igrača. Prema riječima direktora reprezentacije Vedrana Princa, svi igrači treniraju bez problema, pa čak i kapiten Miralem Halilović, koji je došao povrijeđen.

- Mi još od gostovanja u Mađarskoj pokušavamo da trasiramo jedan novi stil igre, da igramo puno agresivnije i mnogo brže. Ova dva dana kada treniramo to potenciramo - rekao je Bećiragić i istakao da je za naš tim veoma važan povratak Johna Robersona.

Kada su u pitanju Emir Sulejmanović i Edin Atić, koji nisu pozvani za ovaj prozor, Bećiragić je detaljno pojasnio situaciju.

- Sulejmanović i Atić su veoma važni i nose ovu ekipu već pet godina. Ovi momci svi dolaze iz ljubavi i mi igračima dajemo rahatluka i mogućnosti da im ugodimo. Sulejmanović je bio nezadovoljan jer je malo igrao na Evropskom prvenstvu i prekinuo je razgovor s nama. Zamolio sam kapitena i Gordana Firića da porazgovaraju s njim i on je bio korektan i rekao je da on ne želi da igra jer ne igra. Ja sam ga ponovo zvao i onda je on poslo fotografiju u posljednji čas i napisao da ga boli noga. Ovaj ga put nismo zvali. Emir je na Evropskom prvenstvu radio 150 posto i sjajan je profesionalac. Nadao sam se da će ga ta huja proći za tri mjeseca, ali nije - rekao je Bećiragić.

Kada je u pitanju Atić, selektor je rekao da je uvijek radio posebno s Atićem jer smatra da je veliki potencijal.

- Atić je rekao posljednji put da bi mogao da igra protiv Mađarske, ali da ga boli ruka i da ne želi da ide u Francusku. Ja sam mu rekao da ne može tako. Dao sam mu opciju da ide s nama ili da ne bude nikako i on je izabrao da ne bude nikako s nama. Rekao sam da mu ja to ne bih preporučio, a na kraju doviđenja. Oni se trebaju izviniti svojim saigračima, kapitenu, što su ih ostavili na cjedilu kada je bilo najteže i ja sam spreman da ih pozovem - objasnio je Bećiragić.

Adin Vrabac je rekao da svi momci dolaze na pripreme s osmijehom i da je tako otkako je on tu, već deset godina.

- Možemo igrati brzo da u odbrani budemo agresivni. Utakmica s Mađarskom nam može biti ogledalo - rekao je Vrabac.

Kenan Kamenjaš igra za podgoričku Budućnost i s trojicom reprezentativaca Crne Gore dijeli svlačionicu.

- Dobro se poznajemo, znamo u kojem sastavu dolaze i šta nas očekuje. Selektor je sigurno pripremio taktiku, priprema, gledanje videa kreće od danas. Idemo prvo na pobjedu, a onda idemo da ganjamo tu razliku - zaključio je Kamenjaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.