open-navfaktor-logo
search
Otklonjene sumnje
Poznato šta se desilo 22-godišnjem Sarajliji koji je pronađen na pruzi u Blažuju
Tužilaštvu Kantona Sarajevo još nije dostavljen nalaz obdukcije Harisa P.  (22) iz Sarajeva čije je tijelo prije 10 dana pronađeno na pruzi u blizini migrantskog centra u Blažuju. 
04.08.2020. u 18:08
get url
text

Iako su prvobitne informacije iz MUP-a Kantona Sarajevo bile da se sumnja da je riječ o migrantu, te da ga je vjerovatno usmrtio voz, nakon uviđaja utvrđeno da to ipak nije slučaj.

- Odmah po dojavi o događaju, dežurni tužilac je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem. Po nalogu tužioca uviđaju je prisustvovao i stalni sudski vještak medicinske struke, koji se nije mogao izjasniti u uzroku smrti, te je obavio obdukciju, a čiji nalaz se očekuje u narednom periodu - kazali su iz Tužilaštva KS.

Također, dodaju, naložena su i druga potrebna vještačenja.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo ranije je za Faktor potvrđeno da je obavljen i pregled lokomotive i tom prilikom je konstatovano da se ne može dovesti u vezu s mjestom događaja.

VEZANI TEKST - Policija istražuje sumnjivu smrt mladića nakon pronalaska tijela u Blažuju

Pravo pometnju u cijeli ovaj slučaj unio je skupštinski zastupnik Damir Nikšić, koji je na svom Facebooku objavio informacije koje je, kako je kazao, dobio od daljih rođaka mladića, a koji su iznijeli sumnju da se radi o nasilnoj smrti, koju neko pokušava zataškati.

Iz MUP-a KS te su informacije odmah demantovane, te je rečeno da se čeka nalaz obdukcije.

Kako je Faktoru nezvanično potvrđeno, vještak sudske medicine dr. Nermin Sarajlić se izjasnio da u ovom slučaju nema elemenata koji bi ukazivali na djelovanje druge osobe, odnosno da mladić nije žrtva krivičnog djela.

Izvor upućen u istragu nam je kazao da je utvrđeno da se najvjerovatnije radi o nesretnom slučaju.

Mladić se, prema rezultatima istrage, sapleo o šine i udario glavom, što je uzrokovalo tešku povredu.

Na osnovu snimaka videonadzora je također utvrđeno da su ga teško povrijeđenog uočila dvojica migranata, koji su otrčali na benzinsku pumpu i alarmirali policiju i Hitnu pomoć, koji su odmah izašli na mjesto događaja, ali je za nesretnog 22-godišnjaka već bilo kasno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.