Na lokalitetu Crni Vrh u sarajevskoj općini Centar uskoro bi trebala početi gradnja stambeno-poslovnog kompleksa. Naime, Općina Centar prije oko godinu dana pristupila je izradi izmjena i dopuna regulacionog plana Gradski park "Crni Vrh", kako bi se omogućila realizacija ovog projekta.

Prema ovim izmjenama koje je odobrila Općina Centar, omogućena je gradnja objekata maksimalne visine do devet spratova. Osim toga, na ovoj lokaciji planirano je minimalno 15 posto "poslovnih i društvenih sadržaja", a parcela treba sadržavati minimalno 20 posto zelenih površina.

Kompleks će sadržavati više objekata a udaljenost između njih treba biti cca 20 metara, uključujući terase.

BiznisInfo saznaje da je zemljište na kojem je predviđena gradnja kupila firma "Crni Vrh d.o.o.". Osnivači ove kompanije su firma Top One, Meliha Hadžić i Emir Granov, koji je ujedno i direktor.

Granov je, podsjetimo, vlasnik poznatog bh. modnog brenda Granoff.

Osnivači društva Top One su Ahmed Baluch, Rashid Murad Taher Albalooshi i Badar Rashid Murad Albalooshi, svi iz Dubaija. Granov i Top One već imaju jedan veliki zajednički investicijski projekat čija je realizacija pri kraju, a riječ je o izgradnji hotela O3 na Igmanu, čije se otvaranje očekuje uskoro.

Kako piše BiznisInfo, Granov je nije odgovorio na njihova pitanja o projektu Crni Vrh.