open-navfaktor-logo
search
Moguća kiša golova
Poznati bh. meteorolog rastužio selektora Sjeverne Irske
Selektor Sjeverne Irske Ian Baraclough iskazao je želju da tokom utakmice sa Zmajevima na Grbavici u četvrtak pada kiša.
07.10.2020. u 20:14
get url
text

- Nama neće smetati, jer smo navikli igrati u takvim uvjetima i nadam se da će kiša u četvrtak padati u Sarajevu - rekao je Baraclough.

Kiša je danas u poslijepodevnim satima dočekala Irce u bh. prijestolnici, ali meteorolog Nedim Sladić rastužio je selektora gostiju.

VEZANI TEKST - Sa aerodroma direktno na Grbavicu: Irci umjesto treninga odabrali šetnju

- Prema dostupnim izračunima prognoznih modela ECMWF, ECMWF+SWISS, ICON i GFS, u našem gradu tokom utakmice Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska izgledno je da padavina neće biti, budući da sutra dolazi do jačanja atmosferskog pritiska sa zapada kontinenta uz isušivanje vlage na srednjim i višim vertikalnim profilima atmosfere do večernjih sati. Očekuje se postepeno raslojavanje oblačnosti u večernjim satima. Kako je prostrujala hladnija zračna masa sa sjeverozapada kontinenta, zahladilo je u našoj zemlji. Očekuje se da će i sutrašnji dan biti svjež. Tokom utakmice temperatura zraka uglavnom biti oko svega 8-9 stepeni i uz vlažnost zraka oko 80 posto. Svježe, nekima i hladno. Kiša koja je padala tokom današnjeg dana namočila je teren, a usljed deficita sunčanih sati tokom sutrašnjeg dana, teren će vrlo vjerovatno ostati klizav. No bilo kako bilo, Zmajevi sretno! Jedina kiša koja dolazi u obzir je kiša golova u sjevernoirsku mrežu. Ipak je tamo kiša i meteorološki češća - napisao je Sladić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.