open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Potvrdio za Faktor: Šuman odredio putnike na Evropsko prvenstvo
Iako je prvobitno bilo planirano da na EP krene 18 rukometaša, selektor našeg tima očito je uspio "isposlovati" kod rukovodstva RSBiH da na EURO povede jednog igrača više
07.01.2020. u 09:32
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će iz Zagreba krenuti put Trondheima, gdje već 10. januara igra utakmicu prvog kola Evropskog prvenstva protiv domaće selekcije Norveške.

Finalni dio priprema izabranici selektora Bilala Šumana odradili su u hrvatskom Poreču, gdje su na Croatia Cupu odigrali dvije jake kontrolne utakmice protiv Katara i Hrvatske.

Iako je prvobitno bilo planirano da na EP krene 18 rukometaša, a selektor kazao da bi najradije poveo svih 22, Šuman je očito uspio "isposlovati" kod rukovodstva RSBiH da na EURO povede jednog igrača više.

- Na Evropsko prvenstvo ćemo povesti 19 igrača. Nažalost, s nama na EURO neće krenuti Enes Keškić, Saša Puljizović i Adi Ahmetašević - potvrdio je Šuman za Faktor.

Boje BiH na EP će braniti: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Benjamin Burić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Nebojša Grahovac, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Ibrahim Haseljić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar i Mirko Herceg.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odraditi još jedan trening, nakon kojeg slijedi put u Zagreb, odakle Zmajevi sutra u 5 sati ujutro kreću ka Trondheimu preko Frankfurta i Osla.

- Do Trondheima ćemo uz presjedanje, a na našoj destinaciji trebali bismo biti sutra oko 16 sati - kazao je bh. selektor.

Podsjećanja radi, u debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu Zmajevi će u grupi osim Norveške igrati sa Francuskom, te Portugalom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.