open-navfaktor-logo
search
Pali i Bugari
Potvrdili prvo mjesto: Košarkaški Zmajevi pobjedom okončali kvalifikacije za Eurobasket
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je petu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket nakon što je u Rigi savladala Bugarsku.
22.02.2021. u 17:07
get url
text

Zmajevi su slavili sa 80:61 i tako potvrdili prvo mjesto u grupi.

Sjajno je naš tim otvorio meč i nakon prve četvrtine imali smo tri poena prednosti (19:16). I u drugoj četvrtini Zmajevi su držali konce igre u svojim rukama (22:24), te su na poluvrijeme otišli sa pet poena prednosti (38:43).

Crni niz naš tim imao je samo u finišu treće četvrtine. Nakon što smo u 26. minuti stigli do dvocifrene prednosti, uslijedio je pad. Bugari su napravili seriju 10:0 i u zadnjih deset minuta ušli su sa zaostatkom sa dva poena (54:56).

No, izabranici trenera Vedrana Bosnića pravu sangu pokazali su u zadnjoj četvrtini, kada su naprosto "pregazili" Bugare i stigli do pete pobjede u kvalifikacijama.

Kenan Kamenjaš je bio sjajan i ostvario je double-double učinak. Ubacio je 17 poena, uz 14 skokova i tri asistencije.

Dvocifreni su bili i Emir Sulejmanović (14 poena, devet skokova), John Daniel Roberson (13 poena, sedam asistencija), Aleksandar Lazić, te Ajdin Penava (po deset poena). U poraženom sastavu najefikasniji bio je Konstantin Kostadinov sa 11 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.