open-navfaktor-logo
search
Finansijska dugovanja
Potvrđeno za Faktor: Fudbalski savez BiH suspendovao FK Borac!
Fudbalski klub Borac je suspendovan od odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica u nastavku takmičarske sezone 2020/21.
22.12.2020. u 15:30
get url
text

Banjalučani nisu isplatili dug bivšem igraču Mladenu Lučiću do 21. decembra, te su automatski suspendovani, odlukom Diciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH sa sjednice održane 1. decembra.

Iz FSBiH su za Faktor potvrdili da jučer nije stigao dokaz o uplati finansijskih dugovanja u iznosu od 36.700 KM, a da Borac nije izmirio svoje obaveze potvrdio nam je i bivši golman Banjalučana.

- Borac mi nije uplatio dug - kazao je Lučić za Faktor, dodavši:

- Niko me nije ni kontaktirao. Drugu ratu sam trebao dobiti u devetom mjesecu, ali nisam, niti me neko iz kluba kontaktirao. I treću ratu bi mi sada trebali uplatiti, ali još nisu. Duguju mi oko 32.500 KM - kazao nam je Lučić.

Borac je pomenuti iznos trebao uplatiti do 5. decembra, zbog čega je bilo upitno i odigravanje derbi susreta 18. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva (6. decembra).

Međutim, tada im je Disciplinska komisija FSBiH progledala kroz prste, prolongirala je odluku o isplati duga do 21. decembra i derbi je odigran.

Kako Borac ni sada nije ispoštovao rok, te nije uplatio finansijski dug, jasno je da su samo "kupili" vrijeme, jer je u međuvremenu polusezona završena i PLBiH se nastavlja tek krajem februara. A Lučić još nije dobio zarađeni novac...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.