open-navfaktor-logo
search
Prozvali i FSBiH
Potvrđeno sa Pecare: Protiv Sarajeva nastupilo šest igrača pozitivnih na COVID-19!
Nogometni klub Široki Brijeg u velikom je problemu. Tim sa Pecare večeras je objavio da trenutno ima samo šest fudbalera koji su negativni na koronavirus. 
19.10.2020. u 22:01
get url
text

- Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog štaba i čak šest igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na koronavirus.

Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, usljed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku ekipu i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvog epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i radnika, tako i protivničkih igrača i radnika, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica.

Nakon svega NK Široki Brijeg će i službeno zatražiti odgodu sljedeće dvije utakmice (FK Velež Mostar u osmini finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon "progledati", u interesu fudbala i zdravlja igrača.

Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati gdje nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već neko drugi... - poručili su iz NK Široki Brijeg. 

Širokobiježani su u subotu obavijestili FSBiH i FK Sarajevo o novonastaloj situaciji, ali nije bilo sluha da se utakmica prolongira.

Pitanje je šta će se dalje događati, jer su sada u opasnost dovedeni i fudbaleri Sarajeva.

Hoće li neko iz Saveza, prije svega odgovorni iz Sektora za sport, te iz Odjela za takmičenje snositi sankcije? Jer ovakvim potezom FSBiH je ugrozio zdravlje sportista i njihovih porodica. Prije samo nekoliko mjeseci, prije prekida prošle sezone za stručnjake iz Saveza zdravlje je bilo na prvom mjestu. A šta je sada?       

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.