Kako je Faktor ekskluzivno i najavio Zmajevi više neće nositi opremu Adidas, nego Kelme. Potvrđeno je to i na stranici FSBiH.   

- Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i proizvođač sportske opreme Kelme potpisali su ugovor o tehničkoj saradnji, kojim je potvrđena saglasnost strana za saradnju i partnerstvo u narednom periodu. Reprezentativci naše zemlje će već u narednim kvalifikacionim utakmicama, sa Islandom i Slovačkom, nastupiti u novoj Kelme opremi - soapćeno je iz FSBiH. 

Adnan Džemidžić, v.d. generalnog sekretara FSBiH, je povodom potpisa ugovora o tehničkoj saradnji izjavio.

- U novi kvalifikacioni ciklus za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj ulazimo sa novim tehničkim sponzorom i željom da zajedničkim snagama ostvarimo plasman na ovo prestižno takmičenje. Saradnja koju smo zaključili donosi i nove benefite za obje strane. Mi sa svoje strane stremimo svojim zacrtanim ciljevima, a Kelme je kompanija koja će u predstojećem periodu biti zajedno sa nama da nas prati na tom putu.

Srđan Jaćimović, zamjenik direktora firme Jaćimović d.o.o. koja je zastupnik Kelme sportske opreme za Bosnu i Hercegovinu, je rekao:

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Zmajevi u novoj opremi u pohodu na EURO

- Ovo je za nas veoma izazovan projekat, ozbiljan profesionalni zadatak koji zahtjeva veliku odgovornost i potpunu posvećenost. Izazov je raditi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na putu ostvarenja novih rezultata. Kelme kao evropski brend sa dugom tradicijom je prepoznao snagu brenda FSBiH i fudbalske reprezentacije BiH, te je zajedno sa nama učestvovao u dostavljanju najatraktivnije sponzorske ponude. Materijali od kojih se proizvodi sportska oprema Kelme je reprezentativnog kvaliteta materijala, provjerena na tržištu. Stoga iskreno vjerujemo da će reprezentacija Bosne i Hercegovine u novoj sportskoj opremi ostvariti i svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Kelme je španska firma za proizvodnju sportske opreme, osnovana 1963. godine, čiji su proizvodi prvenstveno namijenjeni za fudbal, futsal, košarku, trčanje, biciklizam, kriket, tenis, kao i druge sportove. 

Španski proizvođač sportske opreme nije previše zastupljen u reprezentativnom fudbalu, a opremu Kelme nose tek Dominikanska Republika i Filipini.