open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Potvrđena optužnica: Pijan, vozeći 200 na sat, skrivio nesreću u kojoj su poginula dvojica mladića
Okružni sud Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv Nihada Aljića (47) iz Vukosavlja zbog stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila ljetos u mjestu Novakovići kod Banje Luke, a u kojoj su poginuli Sanel Nermin Aljić (22) i Mirsad Aljić (22).
05.01.2024. u 13:49
get url
text

Još jedan putnik u vozilu, M. F., je zadobio teške povrede.

Nesreća se dogodila 14. juna 2023. godine oko 21.50 sati u naselju Novakovići, a optuženi je upravljao vozilom porsche i kretao se brzinom 198 km/h iz smjera Klašnica prema Banjoj Luci, na dionici gdje je dozvoljena brzina do 100 km/h.

U optužnici se navodi da je bio u stanju teškog pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,08 g/kg.

Dodaje se da je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u desnu saobraćajnu traku, zatim sletio sa kolovoza i udario u zaštitnu ogradu i betonski propust za vodu.

- Došlo je do višestrukog prevrtanja vozila i zaustavljanja udarom u žičanu ogradu i betonske stubove u krugu firme u Banjoj Luci - stoji u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Mirsad Aljić i Sanel Nermin Aljić, koji su se nalazili na mjestu suvozača, odnosno putnika u vozilu, ispali su iz auta tokom prevrtanja, i obojica su stradali na mjestu nesreće zbog teških povreda glave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.