open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Potencijalni Zmaj: O čemu je Zvjezdan Misimović razgovarao sa Anelom Ahmedhodžićem?
Zvjezdan Misimović, v. d. tehničkog direktora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, obavio je razgovor sa potencijalnim Zmajem Anelom Ahmedhodžićem.
16.06.2020. u 15:55
get url
text

VEZANI TEKST - Bajević odobrio akciju, ali...: Zbog ležernosti FSBiH ostajemo bez talentovanih fudbalera?

Nakon što su krajem prošlog mjeseca selektor Duško Bajević i njegovi saradnici dali zeleno svjetlo za pregovore sa stoperom Malmea, kao i sa Dennisom Hadžikadunićem (nastupa za Švedsku) i Bećirom Omeragićem (Švicarska), kontakt je konačno uspostavljen.

Misimović je prvobitno, očito svojevoljno, zadatak prebacio na izvjesnog menadžera iz Srbije, koji je, kako je Faktor pisao, kontaktirao porodicu Ahmedhodžić. Međutim, nedugo nakon teksta objavljenog na našem portalu nekadašnja desetka našeg državnog tima razgovarala je sa stoperom Malmea.

Kako saznaje Faktor, iz razgovora se ne može zaključiti dres čije reprezentacije će Anel u budućnosti nositi - Švedske ili BiH. Ahmedhodžić je objasnio kako je trenutno skoncentrisan na igre u šampionatu Švedske, te je obećao da će se izjasniti do kraja godine.

Možda je na ovakav odgovor utjecaja imala i Misimovićeva poruka da će selektor Bajević u Ligi nacija računati na iskusnije igrače, a da bi mlađi, među kojima i Ahmedhodžić, priliku trebali dobiti naredne godine.

Mali problem u cijeloj priči je činjenica da stoper Malmea vjerovatno neće čekati narednu godinu, posebno što je u januaru već igrao prjateljski meč za A reprezentaciju Švedske. Nije isključeno da dobije poziv i za septembarske utakmice Lige nacija koju će Šveđani igrati protiv svjetskog i evropskog prvaka - Francuske (5. septembra) i Portugala (8. septembra).

Švedski mediji puni su hvale za njegove igre u dresu Malmea, a jučer je u prvom kolu elitnog razreda tamošnjeg fudbala bio starter u pobjedi protiv Mjallbyja - 2:0 (igrao do 83. minute).

Svt.se već potajno najavljuje novi poziv u A tim Švedske.

Ahmedhodžić je rođen 26. marta 1999. godine. Visok je 192 cm i igra na poziciji stopera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.