Tokom video prijenosa naglasio je kako je naredba o skidanju zastave "došla s vrha".

Događaji sa Bilinog polja izazvali su revolt kod većine navijača BiH, a Nihad Aličković iz AntiDayton pokreta na svom Facebooku objavio je fotografije da je ispred zgrade FSBiH okačio zastavu sa ljiljanima na kojoj piše: "Ne dirajte zastavu sa ljiljanima! Jednom smo ginuli za ljiljane, možemo i opet!"

- Niko se ne protivi mjerama koje treba da čuvaju građane od širenja koronavirusa! Ali, zabranjivati navijačke rekvizite, transparente i slično, a uz to i zastave koje ne mogu spadati u navijačke rekvizite, jer su zastave obiljažja države, to nećemo dozvoliti.

VEZANI TEKST - Ljuti Krajišnici ljuti: Ko je naredio da se ukloni zastava s ljiljanima?

Krizni štab neka se bavi Covidom na konkretan način. Građani i navijači žele ispoštovati odredbe vezane za testove, maske i sve ostalo, ali Krizni štab ne može zabranjivati navijačke rekvizite i zastave!

Također, FSBiH neka se bavi utakmicama, igračima i slično, a neka tribine ostave 12. igraču, navijačima - napisao je Aličković uz fotografije postavljene zastave s ljiljanim ispred ulaza u prostorije FSBiH.

Treba naglasiti kako FSBiH nema nikakve veze sa odlukom o zabrani unpšenja rekvizita, nego je to odluka Kriznom štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.