Iz drugog ugla

Pokušaj pljačke: Objavljeni novi snimci napada na Seada Kolašinca i Mesuta Ozila

Objavljeno: 06.11.2019. u 17:37

Pljačkaši su u međuvremenu uhapšeni, a priznali su i krivicu

FOTO: ilustracija

Policija je objavila nove snimke napada na fudbalere Arsenala Seada Kolašinca i Mesuta Ozila, koji se dogodio 25. jula u sjeverozapadnom Londonu.

Kolašinac i Ozill bili su meta pljačkaša, ali samo zahvaljujući hrabrosti Kolašinca, koji je opravdao nadimak "Bh. tenk", stvari po razbojnike krenule su po zlu.

Na novim snimcima vidi se kako dvojica napadača stižu na motoru, noseći kacige i tamnu odjeću, nakon čega jedan od razbojnika nožem prijeti Kolašincu, koji se nalazio pored vrata Ozilovog "mercedesa".

Kolašinac je djelovao zbunjeno, a kada je vidio da je vrag odnio šalu, krenuo je u brobu s gangsterima, koje je u konačnici i otjerao, ostavivši ih praznih ruku.

Pljačkaši su u međuvremenu uhapšeni. Radi se o 26-godišnjem Jordanu Nortvoheru i 30-godišnjaku Ashleyu Smithu, koji su na sudu priznali krivicu. Kazali su kako su od fudbalera nastojali otuđiti skupocjene satove.

Kaznu zbog napada na Kolašinca i Ozila ovaj dvojac će saznati na suđenju u petak.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije