open-navfaktor-logo
search
Petev zadovoljan
Pojedini Zmajevi vratili se u BiH: Za Fince i Ukrajince psihički se pripremiti i nadati se oporavku povrijeđenih
Delegacija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nešto prije 11 sati sletjela je iz Lavova, gdje je sinoć naša reprezentacija u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine remizirala sa Ukrajinom (1:1).
13.10.2021. u 11:16
get url
text

Poslije dobre igre koja je Zmajevima donijela važan bod u borbi za drugo mjesto u grupi D kvalifikacija za Mundijal u Kataru, među brojnom delegacijom u BiH su od reprezentativaca doputovali Smail Prevljak, Kenan Pirić, Almedin Ziljkić, Ajdin Nukić, Adnan Kovačević, Eldar Ćivić, Branimir Cipetić, Luka Menalo, Elvis Sarić i Aleksandar Jovičić. Ostali fudbaleri otputovali su prema raznim evropskim destinacijama jer moraju se vratiti na svoja radna mjesta, s obzirom na to da se već za vikend nastavljaju prvenstva.

- Četiri boda su dobra, šest bi bilo odlično - prve su riječi selektora Ivayla Peteva po slijetanju Znajeva na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

- Svi igrači su odigrali dobro, to moram reći. Pravila su takva da njih 11 može igrati te da njih pet mogu dobiti šansu sa klupe - rekao je bugarski stručnjak.

O finišu kvalifikacija, u utakmicama u kojim ćemo sami odlučivati o svojoj sudbini Petev je rekao:

{$galerijaFotografija}

- Moramo se psihički dobro pripemiti. Igramo na domaćem terenu. Nadam se da će svi biti zdravi, a da će se oni koji su povrijeđeni oporaviti - naglasio je selektor Zmajeva.
 
Iako nisu bili Petevu na raspolaganju u ova dva važna meča, selektor je kazao kako je u stalnom kontaktu sa povrijeđenim Miralem Pjanićem i Radetom Krunićem.
 
 - U kontaktu smo stalno, nadam se da će biti spremni za novembar - rekao je Petev.

Dvije utakmice prije kraja kvalifikacija za SP izabranici Ivayla Peteva zauzimaju četvrto mjesto sa sedam bodova, treća je Finska sa osam, druga Ukrajina sa devet, a vodeća Francuska sa 12 bodova. Odlučujuća dva meča Zmajevi igraju u novembru na domaćem terenu. Prvi protivnik 13. novembra na Bilinom polju bit će im Finska, a tri dana kasnije Ukrajina.

Dolazak Fudbalske reprezentacije BiH, Sarajevski aerodrom, 13.10.2021.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.