open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Pojačanja Sarajeva još nisu registrovana, "šarenilo" u ostalim klubovima
Proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje za sedam dana utakmicom Velež - Željezničar (18 sati).
18.02.2022. u 11:17
get url
text

Istog dana bit će okončan i zimski prijelazni rok u našoj zemlji. Klubovi su, kao i svaki put do sada, trgovali u skladu sa svojim mogućnostima. Tako su se u elitni razred našeg fudbala vratili Edin Cocalić (Željezničar), Asmir Suljić (Sarajevo), Nermin Haskić (Velež), Irfan Hadžić (Zrinjski)...

VEZANI TEKST - Sjećate li se Laudrupa, Ikandea, Jajala, Hervasa, Wooda, Boatenga...?

Klubovi ulaze u završnu fazu pripreme, za vikend će biti odigrane "generalke", a onda počinje "spektakl".

Uvidom u Comet (informacioni sistem za evidenciju, te automatizaciju svih procesa u vezi s pripremama, vođenjem i praćenjem takmičenja u BiH), može se vidjeti da pojedini klubovi još nisu registrovali pojačanja. Pojedini klubovi, kao Sarajevo i Sloboda, nisu prijavili nijedno pojačanje, dok je "šarenilo" i u ostalim klubovima (neki fudbaleri su registrovani, a neki nisu).

Bordo tim su ove zime pojačali trener Aleksandar Vasoski (Sjeverna Makedonija), te igrači Daniel Avramovski, Nihad Mujakić, Adnan Šećerović, Hamza Čataković i Asmir Suljić, ali ni jedno od ovim imena u Cometu nije "registrovano" u FK Sarajevo.

Komšije sa Grbavice su nešto agilnije. Edis Mulalić je već predstavljen kao glavni trener FK Željezničar, a Edin Cocalić i Marin Galić su zavedeni kao igrači Plavih. S druge strane, u Cometu nema Aleksandra Vučenovića, Armina Ćerimagića, Ševkije Resića, Adeshina Fataija...

Obren Cvijanović i Goran Brkić postali su igrači Borca, dok Toni Jović i Ferhad Ayaz još nisu zvanično registrovani i da se utakmica igra večeras, ne bi imali pravo nastupa.

{$galerijaFotografija}

Velež je uspješno realizovao registraciju napadača Nermina Haskića, koji je došao iz japanskog drugoligaša Omiya Ardija, dok golman Marko Jovičić još nije zvanično Rođeni.

Ni u Zrinjskom još nisu "završeni" svi fudbaleri. Potvrđeni su angažmani Petra Boje i Irfana Hadžića, a "crveno svjetlo" je pored imena Dejan Trajkovski i Niko Janković.

Emilio Nsue, reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje, nedavno je potpisao ugovor sa FK Tuzla City, ali ga još nema u Cometu, pa još nema pravo nastupa. S druge strane, Fernando Dario Ferreyra je čekiran, a sva papirologija oko Argentinca je završena.

U drugi tušanjski premijerligaš - FK Sloboda, ove zime stigli su Nemanja Dragutinović i Nedim Hadžić (posudba iz Slaven Belupa), ali ni jednog ni drugog još nema u Cometu.

Naravno, klubovi imaju još dovoljno vremena da reaguju i završe sve u predviđenom roku, kako bi treneri na raspolaganju imali sve zdrave fudbalere. 

Registracija fudbalera u Cometu - 18.02.2022
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.