Subota, 22.02.2020.

Smjena i Konakovića

Pogledajte ko je stavio potpise za smjenu Vlade Kantona Sarajevo

Vlada KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, izgubila je povjerenje parlamentarne većine, te samim tim više nije izraz demokratske volje građana KS, navodi se u obrazloženju inicijative

Za četvrtak, 26. decembra, je zakazana 17. redovna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS), a na dnevnom redu te sjednice će biti uvrštena tačka: "Utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi sa Prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi KS".

Zahtjev za dopunu dnevnog reda potpisali su predsjednici klubova Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Saveza za bolju budućnost (SBB).

- Vlada KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, izgubila je povjerenje parlamentarne većine, te samim tim više nije izraz demokratske volje građana KS: Provođenje volje građana KS predstavlja opravdan razlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.  S tim u vezi, tražimo da se hitno pokrene procedura za glasanje o nepovjerenju  Vladi KS, propisana Poslovnikom Skupštine KS – navodi se u obrazloženju inicijative.

Pored inicijative o smjeni Vlade KS, prikupljeno je i 17 potpisa za smjenu aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića, koji je, podsjećanja radi, u proteklim danima dovodio u pitanje postojanje skupštinske većine koja će podržati smjenu Vlade.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh