open-navfaktor-logo
search
Smjena i Konakovića
Pogledajte ko je stavio potpise za smjenu Vlade Kantona Sarajevo
Vlada KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, izgubila je povjerenje parlamentarne većine, te samim tim više nije izraz demokratske volje građana KS, navodi se u obrazloženju inicijative
17.12.2019. u 13:57
get url
text
Skupština KS
Skupština KS

Za četvrtak, 26. decembra, je zakazana 17. redovna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS), a na dnevnom redu te sjednice će biti uvrštena tačka: "Utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi sa Prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi KS".

Zahtjev za dopunu dnevnog reda potpisali su predsjednici klubova Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Saveza za bolju budućnost (SBB).

- Vlada KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, izgubila je povjerenje parlamentarne većine, te samim tim više nije izraz demokratske volje građana KS: Provođenje volje građana KS predstavlja opravdan razlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.  S tim u vezi, tražimo da se hitno pokrene procedura za glasanje o nepovjerenju  Vladi KS, propisana Poslovnikom Skupštine KS – navodi se u obrazloženju inicijative.

{$galerijaFotografija}

Pored inicijative o smjeni Vlade KS, prikupljeno je i 17 potpisa za smjenu aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića, koji je, podsjećanja radi, u proteklim danima dovodio u pitanje postojanje skupštinske većine koja će podržati smjenu Vlade.

{$galerijaFotografija}

Sjednica SKS 01.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.