Kako je za Fenu kazao predsjednik Skupštine FK Velež Almir Taso, taj klub je u ponedjeljak u Mostaru pustio u prodaju 10. 000 ulaznica koje su isti dan rasprodane, a osigurao je prodaju karata i u Sarajevu, na Ferhadiji, te je od jutros Sarajlijama na raspolaganju 1.300 ulaznica.

 -Teško je opisati riječima kolika je euforija i ljubav navijača prema Veležu. Možda najbolje govori rečenica pok. prof. dr. Zdravka Grebe da je fudbal više od igre, a Velež više od fudbala. Euforija oko ovog kluba nije prisutna samo u Mostaru nego i u regiji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, odakle svakodnevo dobijamo poruke podške- kazao je Taso.

Po njegovim riječima, Velež je došao već do trećeg pretkola i u slučaju da i njega prođu igrali bi play-off za ulazak u  Konferencijsku ligu, a što znači puno s bodovnog sistema u UEFA-i.

-Tako bi naši predstavnici narednih godina mogli početi runde, ne od prvog nego već od drugog kola gdje bi bili nosioci i imali olakšan put u naredno kolo takmičenja- dodao je predsjednik Skupštine Veleža.

On napominje kako vlada velika trema među igračima.

-Kako među navijačima nego i među igračima vlada velika trema ali se nadam da će je prebrodit uspješno i da će uz nas s tribina i gromoglasnu podršku izvojevat tako željenu pobjedu i donijet radost Mostaru, BiH i regij i- poručuje predsjednik Skupštine Veleža koji ne sumnja u pobjedu i prolazak u play- offu Konferencijske lige.

Utakmica između Elfsborga i Veleža se igra na sarajevskoj Grbavici, a bit će organiziran prijevoz za navijačku skupinu Red Armyja iz Mostara.

Inače, cijena karte za spomenutu utakmicu je 25 maraka za istočnu tribunu, 20 za sjevernu, i 15 za južnu tribinu.