Saopćila je ovo Elzina Pirić, predsjednica PDA iz nužde. Naime, dospjela je na čelo Kukićeve stranke nakon što je on dospio na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država. 

- Kandidovali smo jednog kandidata za člana bošnjačkog Predsjedništva - saopćila je Prić govoreći o Denisu Bećiroviću, pa je javnost tako od nje saznala da je Predsjedništvo BiH "bošnjačko". 

- Ja vam moram kazati da je to budući član Predsjedništva, s obzirom da 11 političkih stranaka ima iza sebe 450.000 glasača - sračunala je Elzina, do koje još nije doprla informacija da kandidat za Predsjedništvo BiH neće biti Šefik Džaferović, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jedan od najuglednijih političara u BiH bez mrlje u karijeri, kako pravničkoj tako i političkoj, a kojeg učenica, saradnica i bliska prijateljica Mirsada Kukića Kuke, što joj je glavna referenca u karijeri, naziva "fikusom"!? 

VEZANI TEKST - "Usjalo je sunce u Banovićima, tog dana je Mevla rodila Mirsada Kukića"

Dakle, Bećirovićevu kandidaturu i okupljanje stranaka u koaliciju koja mnoge asocira na Alijansu za promjene, u narodu poznatiju kao Alijansu za potjere, osmislio je Kukić.