open-navfaktor-logo
search
Problemi zbog COVID-19
Pirić: CIKBiH niti odobrava, niti zabranjuje predizborne skupove
Obavezno nošenje maski i na otvorenom, socijalna distanca, okupljanje na otvorenom ne više od 100 osoba, sve su to mjere koje je naredio Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, a koje se krše kod predizbornih skupova jer su lokalni izbori sve bliže. 
28.10.2020. u 13:04
get url
text

VEZANI TEKST - Mirsad Kukić "rizikovao" bez maske: U Omazićima kod Banovića kao da nema korone

Zbog svega su iz Vlade Tuzlanskog kantona zatražili od Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) da zabrane skupove, međutim iz CIK-a su nam kazali da oni nemaju ovlasti za takvo što.

- Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine niti odobrava, niti zabranjuje predizborne skupove političkih subjekata. Svi mi, pa i politički subjekti, moramo poštovati naredbe kriznih štabova i drugih nadležnih organa u vezi sa epidemijom COVID-19 - navela je za Faktor Maksida Pirić, glasnogovornica CIK-a BiH.

Podsjećamo, nakon skupova stranke PDA u Banovićima, ali i ranijih političkih skupova na kojima nije bilo držanja distance, nošenja maski, čime se stvara rizik od prijenosa koronavirusa, Dajana Čolić, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, zatražila je pojačan rad inspekcija i policije na terenu, a zahtijevano je i od CIK-a BIH da zabrani političke skupove. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.