Pilot Easyjeta nakon pola sata leta okrenuo je avion kako bi putnici s obje strane mogli uživati u nesvakidašnjem prizoru, a osoblje je prigušilo svjetla u kabini kako bi njihov doživljaj bio potpun, piše Independent.

Adam Groves, jedan od putnika na letu, na svom je Twitter profilu zahvalio pilotu na ovom neobičnom potezu i podijelio nekoliko fotografija iz aviona.

Adam se vraćao s romantičnog putovanja na kojem je zaprosio svoju djevojku, a baš poput mnogih putnika na tom letu, zbog oblačnog vremena nije uspio vidjeti polarnu svjetlost na Islandu.

- Otišao sam tamo kako bih uz polarnu svjetlost zaprosio djevojku tako da je bilo veliko iznenađenje što smo je ipak uspjeli vidjeti u avionu - izjavio je i dodao kako je pilot učinio ovaj gest da bi putnici s desne strane aviona, gdje su i oni sjedili, mogli uživati u prizoru.

Pilot britanske kompanije nije jedini koji je povukao ovaj potez. Istu stvar je napravio pilot finske aviokompanije, okrenuvši avion za 360 stepeni kako bi putnici mogli vidjeti ovaj prirodni fenomen.