open-navfaktor-logo
search
Hapšenje u Bratuncu
Pijan vikao i prijetio po kafani, u kući mu našli bombe i protivpješadijsku minu
Bratunačka policija sinoć je uhapsila J. Š. zbog sumnje da je počinio krivične djela ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih naprava. 
30.04.2023. u 14:17
get url
text

Kako je saopćeno iz PU Zvornik, najprije je Policijskoj stanici Bratunac oko 18 sati prijavljeno da J. Š. vrijeđa i galami u ugostiteljskom objektu u Bratuncu. Međutim, policija ga nije zatekla pri dolasku.

Nekoliko sati kasnije, oko 21. 30, J. Š. je ponovo prijavljen policiji zbog prijetnji. Ovoga puta policija ga je pronašla ispred ugostiteljskog objekta. Sa sobom je imao eksplozivnu napravu, a alkotestiranjem mu je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 1,7 promila, naveli su iz policije. 

- O svemu navedenom je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica - navode u saopćenju i ističu da je uz saglasnost tužioca i po naredbi Osnovnog suda u Srebrenici, jutros obavljen pretres kuće i drugih prostorija koje koristi J. Š.

FOTO: PU Zvornik

- Pronađene su i oduzete četiri ručne bombe, jedna mina i dvije detonatorske kapisle. Policijski službenici PS Bratunac će J. Š. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati nadležnom Tužilaštvu - naveli su iz PU Zvornik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.