open-navfaktor-logo
search
Najbolji strijelac PLBiH
Petev prekrižio Bilbiju: "Polako gubim strpljenje, ne poštuju me, ne poštujem ni ja njih"
Nemanja Bilbija neće s fudbalskom A reprezentacijom Bosne i Hercegovine putovati u Los Angeles, gdje Zmajevi protiv Sjedinjenih Američkih Država igraju prijateljski meč.
08.12.2021. u 10:13
get url
text

Utakmica nije u FIFA terminu pa zbog toga u selekciji BiH neće biti najboljih fudbalera.

Selektor Ivaylo Petev računa na igrače iz domaćeg prvenstva, a sa spiska je, interesantno, izostavio najboljeg strijelca lige Nemanju Bilbiju.

- Postigao sam 17 golova za polusezonu, igrao jako dobro, moj klub je ubjedljivo prvi. Ne znam ko je nešto slično napravio u domaćem prvenstvu, a da je ostao uskraćen za poziv - rekao je Bilbija za Sportski žurnal.

- Imam 31 godinu i dalje se nadam, ja sam profesionalac. Ali polako gubim strpljenje, vidim da me ne poštuju, e pa i ja ne poštujem njih. Morat će neke stvari da se promijene - dodao je Bilbija.

Bugarski stručnjak zvanično javnosti nije predstavio tim na koji računa u Los Angelesu, ali klubovi su obznanili imena nekih igrača.

Pozive su dobili  Vedran Vrhovac (Željezničar), Haris Ovčina, Mehmed Ćosić (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Ajdin Nukić, Sulejman Krpić (Tuzla City), Nikola Ćetković, Aleksandar Vojnović, Amar Begić, Jovo Lukić (Borac), Belmin Dizdarević, Selmir Pidro, Andrej Đokanović, Numan Kurdić (Sarajevo), Marijan Ćavar (Široki Brijeg).

Meč je zakazan za 18. decembar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.