open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Petev: Gruzija se branila sa 11 igrača, bili smo bolji rival
Nakon poraza naše reprezentacije od Gruzije u Zenici rezultatom 1:0, selektor Zmajeva Ivaylo Petev dao je svoje viđenje utakmice.
25.03.2022. u 23:04
get url
text

Petev ističe da su njegovi izabranici dali sve od sebe u večerašnjem duelu.

- Meni je žao jer je rezultat negativan. Bili smo puno bolji rival danas. Čujem da su nam poništili regularan gol. Ne mogu biti nezadovoljan sa igračima, dali su sve od sebe - rekao je Petev i dodao:

- Gruzija se branila sa 11 igrača. Imali smo dvije velike šanse preko Demirovića i Stevanovića, ali nažalost rezultat je loš. Nadam se da ćemo što prije riješiti ovu situaciju, pokušat ćemo sve da promijenimo to. U narednom susretu će priliku dobiti igrači koji nisu igrali danas.

Rezultat je najveći problem u našoj reprezentaciji. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo - riječi su bugarskog stručnjaka.

Svjestan je da su i navijači okrenuli leđa njemu i njegovim izabranicima.

- Žao mi je da smo danas izgubili. Ne mogu biti nezadovoljan sa ekipom. Najviše mi smeta što smo imali dvije stopostotne prilike. Poništen nam je gol, uslijedila je kontra i primili smo gol. Ne mogu ništa zamjeriti igračima. Falio nam je samo gol. Treba nam pobjeda pod hitno.

Gdje su slabe tačke reprezentacije?

- Problem je da malo zabijamo i da stalno primimamo golove. Imali smo i prvo i drugo poluvrijeme šanse. Radimo na tome. Naredna utakmica za četiri dana, jedino šta moramo promijeniti da ne padamo, kao da se svijet srušio. Igra nam samo pobjeda. Pokušat ćemo sve uraditi da dobijemo. Danas smo pokušali sve... Možda nam i malo sreće fali.

Petev nije odgovorio na pitanje da li ima "plan B".

- Moramo pohvaliti njihov defanzivni plan. Zabili su jedan gol i pobjedili. Volio bih da i mi pobijedimo jednom tako - odgovorio je na pitanje o tome da li ima rezervni plan, s obzirom na to da je i Sagnol poručio kako ga ničim Zmajevi nisu iznenadili.

Govorio je i o zvižducima sa tribina...

- Kad izgubiš moraš trpiti kritiku. Isto kao da su navijači biti pod pritiskom. Ne mogu zamjeriti nijednom igraču. Nosim svoj teret na leđima. Pokušat ćemo narednu utakmicu pobijediti.

Za kraj, odgovorio je i na pitanje o Nemanji Bilbiji, golgeteru Zrinjskog.

- Svaka čast na 24 gola, ali ne mislim da je bolji od Džeke ili Demirovića - kazao je Petev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.