open-navfaktor-logo
search
Derbi kola
Petarda Mostaraca u Banjoj Luci: Zrinjski Borcu nanio katastrofu
Nevjerovatnu katastrofu nanio je Zrinjski Borcu u derbiju petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.
16.08.2021. u 21:59
get url
text

Mostarski klub slavio je s ubjedljvih 5:1 i ostavio Borac na posljednjem mjestu na tabeli.

Zrinjski je u razmaku od 11 minuta postigao Borcu tri gola. Za vodstvo je pogodio Kamenar u 29. minuti. Asistirao mu je Ćorluka.

U 35. minuti Ćosić je katastrofalno pogriješio, Bašić je iskoristio poklon i rutinski zatresao mrežu.

Treći put golman domaćih Ćetković matiran je u 40. minuti. Ovoga puta u strijelce se upisao Tičinović.

Deficit Borca smanjio je Vranješ pogotkom glavom u nadoknadi prvog poluvremena.

Publika na stadionu u Banjoj Luci vidjela je za 18 minuta tri gola, ali navijači revoltirani što su tri lopte završile u mreži njihovog tima, "nagradili" su domaće salvom zvižduka.

Na startu drugog dijela slična situacija kao u prvom poluvremenu. Zrinjski prvu šansu pretvara u pogodak. Bilbija je u 57. minuti jednu odbijenu loptu pospremio iza leđa Ćetkovića. Pogodak protiv bivšeg kluba nije proslavio.

U 60. minuti navijači Borca "Lešinari" ispalili su arsenal pirotehnike. Mnoštvo baklji završilo je na travnjaku, oštećena je i mreža. Prekid je trajao pet minuta.

Ta pauza svakako je odgovarala gostima iz Mostara, jer meč je poslije toga dodatno izgubio na ritmu.

Uspio je Zrinjski do kraja meča postići još jedan gol. U 90. minuti nakon prodora i centaršuta Ćorluke Jovanović je zatresao vlastitu mrežu.

Banjalučani su poslije 17 mjeseci izgubili premijerligaški meč na svom stadionu. Posljednji put puni plijen iz grada na Vrbasu odnijelo je Sarajevo 29. februara 2020. godine. Bilo je 0:2.

Borac poslije četiri odigrana meča ima samo dva boda i posljednji je na tabeli. Zrinjski iz isto toliko mečeva ima 10 bodova na kontu i zauzima treće mjesto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.