open-navfaktor-logo
search
I RTRS ga "uklonio"
Perišić izbrisan sa liste Dodikovih savjetnika: "Niko mi nije saopćio, rekao mi je da se vidimo u ponedjeljak"
Nedugo nakon što je nestala njegova izjava, nestalo je i njegovo ime sa liste Dodikovih savjetnika na zvaničnoj stranici Predsjedništva BiH
15.05.2019. u 16:26
get url
text
Srđan Perišić

Ime Srđana Perišića uklonjeno je sa spiska savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

 

Perišić je, podsjetit ćemo, prethodno u izjavi za medije komentirao krivičnu prijavu koju je protiv Dodika podnio član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Izjavu koju je objavio portal Insajder je prenio RTRS, a u kojoj je Perišić Komšićevu prijavu ocijenio kao dokaz "prevelike, gotovo paranoične nervoze", su navedeni portali kasnije povukli.

- Oni su mislili da će Dodik popustiti pod neviđenim pritiscima i ucjenama ukoliko BiH ne uđe u NATO. Međutim, to im nije prošlo jer iza Dodika stoji politika, a ne nekakav hir. Komšićeva prijava je dokaz njihove nemoći, ali i sluganstva Komšića stranim službama, prije svega britanskoj. Još tada sam govorio da će Dodik u Predsjedništvu BiH biti blokiran te da je Komšić tamo postavljen ne da bi onemogućio legitimnu volju hrvatskog naroda, već da onemogući Dodika i da odnos u Predsjedništvu BiH bude dva naprema jedan. Komšić je sve vrijeme tako radio i sad je to konačno najjasnije i pokazao. Podnošenje krivične prijave protiv Dodika predstavlja dokaz da je Komšićev izbor bio izbor protiv Republike Srpske, protiv Srba i protiv srpskog člana Predsjedništva BiH – kazao je Perišić u izjavi koja je "misteriozno nestala" sa stranice RTRS-a.

Nedugo nakon što je nestala njegova izjava, nestalo je i njegovo ime sa liste Dodikovih savjetnika na zvaničnoj stranici Predsjedništva BiH. Pitali smo Perišića da li je upoznat sa tim i zašto se to dogodilo.

- Ne znam ni ja. Niko mi nije saopćio – kazao je Perišić za Faktor.

Sa Dodikom se, dodaje, vidio danas u 14.00 sati, a tada ništa nije upućivalo na probleme u odnosima.

- Imali smo sastanak po nekim pitanjima sasvim drugim. Nismo o tome ništa pričali. I on kaže: "Vidimo se u ponedjeljak". I sad to ništa ne znam. Ja ću sad da vidim to. Treba mi vremena. Kraj je radnog vremena pa ću sutra više znati – izjavio je Perišić za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.