open-navfaktor-logo
search
Nakon incidenta u Busijama
Penzionerke isključene iz udruženja jer nisu htjele aplaudirati Vučiću
Priča o penzionerima koji su umjesto u Banju Vrdnik odvedeni u Busije da slušaju govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, dobila je i epilog. Dvije penzionerke su isključene iz Udruženja penzionera Pudarci jer nisu htjele učestvovati u ovome, a uz to suprug jedne od njih je i psovao Vučića, što su zabilježile kamere.
08.10.2021. u 18:39
get url
text
Ilustracija

Medijska kuća Nova.rs objavila je snimak telefonskog razgovora sina jedne od izopćenih žena obavljen sa predstavnikom udruženja, u kojem dobija objašnjenje da je "to došlo do Vučića, obrukali smo se samo tako".

Penzioneri sa područja općine Grocka je trebalo da otputuju na izlet u Banju Vrdnik. Barem im je tako rečeno u udruženjima penzionera, piše Nova.rs. Međutim, odvezeni su u Busije, na obilježavanje "Dana sjećanja", kojem je prisustvovao Vučić.

VEZANI TEKST - Vučić brani optuženog: Nije imao 10 tona kokaina, imao je samo tonu marihuane

Penzionerima je saopćeno gdje ih voze tek kada su stigli na odredište. Desio se incident. Dvije penzionerke iz udruženja "Pudarci" su se pobunile, a suprug jedne od njih je psovao Vučića ka pred kamerama. Ako je vjerovati riječima predstavnika udruženja, cijela stvar je stigla i do predsjednika Izvršnog odbora SNS-a Darka Glišića i samog Vučića.

Razgovor je snimio sin jedne od njih Željko Matorčević, inače urednik portala Žig info, a sagovornik mu je predstavnik Udruženja penzionera "Pudarci" Dobrica Glišić.

Matorčević je za Nova.rs kazao da ga je pozvao jer je dobio informaciju da su dvije članice izbacili zato što su odbile da idu u Busije gdje je bio organiziran skup na kojem je govorio Vučić.

- Dobrica Glišić koji je u vrhu tog udruženja mi je rekao da je zbog toga izbio skandal, da je državi, predsjedniku i stranci nanijeta šteta. Od 30 prisutnih članova samo jedna osoba nije glasala za izbacivanje - dodao je Matorčević.

Nova.rs je prenijela dio razgovora Matorčevića sa Glišićem.

Matorčević: Mene zanima, da li je ona predložila, a članstvo usvojilo da izbace moju Dobrinku i Dobrilu iz Udruženja?

Glišić: Jeste, ali nije ona izbacila nego je odbor izbacio.

Matorčević: A zbog čega? Jel one mogu da dobiju neko obrazloženje?

Glišić: Pa vidi, bio je veliki pritisak tu i od općine. Nanijeta je jako velika šteta, cijeloj državi, partiji, Vučiću. Tako da sam ja tu snosio krivicu na sebe jer sam ja tu dao ostavku zbog toga, znaš. Jer sam ja kriv tu zbog toga, ona nije tu bila. Perica je mene zvao uoči polaska, znaš, i kaže Gale ja bih išao s obzirom da ide moja žena Dobrinka a ona je član. I kaže ja neću da je pustim bez mene. Ja reko nemaš problem Pero. I sutradan kad sam ja prozivao i isprozivao sve tu su … Pera kaže ja neću njemu da tapšem p.... mu materina. I ja mu priđem i kažem dobro Pero ne moraš ali nemoj tako…. On nije znao gdje ide, svi su znali gdje idu.

Matorčević: Čekaj, ti meni sad hoćeš da kažeš da udruženje penzionera u Pudarcima radi po dobrom starom komunističkom fazonu, a to je izbacimo iz stranke bez da može bilo ko da brani?

Glišić: Ne ne ne, nema ništa komunistički. Po statutu, statut je tako napisan da može odbor da isključi svakog pojedinca ko ne dolazi recimo, nedolično ponašanje i ovo i ono.

Matorčević: Vidi ja tebe razumijem, ali taj pojedinac po tom statutu, ima pravo da dobije upozorenje u pisanoj formi da će biti sankcionisan i kažnjen zbog toga i toga i da on mora da odgovori, znači može samo da ga izbace bez obzira na sve…

Glišić: Ne ne ne, sve to. Bili su članovi bilo je 30 članova samo bez odbora, razumiješ. I svi su glasali samo je jedan bio protiv. A to je bila protiv Vidosija. Jedino ona je bila protiv, ostali svi su bili za, samim tim je došlo do isključenja. Eto ništa drugo.

Matorčević: A isključenje, nedolično ponašanje zato što nisu htjeli da idu na Busije.

VEZANI TEKST - Pogledajte kako Vučić objašnjava ljekarima šta da rade

Glišić: Ne to, zato što… Bile su i novine, bila je televizija. Vidi da ti kažem iskreno niste trebali to da radite. Vi ste snimali dolazak ljudi na odredište…

Matorčević: Koji mi?

Glišić: Pa ne znam ko je snimio. Vidi što se tiče te filmske djelatnosti ja to veoma dobro poznajem. Na kraju se pojavila Dobrinka sa njenim govorom, poslije Dobrila i Pera je noseći onu flašicu mlatarao rukom i kaže "šta ja da ga čekam p.... mu materina, dokle ja da ga čekam, toliko i toliko sati, idem ja mojoj kući".

Matorčević: Dobro to znači da je zbog Vučića, ni zbog čega drugog nego nisu ispoštovali predsjednika?

Glišić: Znali smo mi da se ide u Busije, ne zbog Vučića, nije to predizborna kampanja, nego zbog naših Srba…

Matorčević: Ali ti si mi sad rekao zato što su psovali Vučića da su istjerani iz udruženja penzionera?

Glišić: To je došlo do općine, pa onaj Glišić došlo do njega, došlo do Vučića. Ispali smo najgori čovječe i baš Pudarci gdje je Ljiljana predsjednik i gdje imamo predsjednika općine. Čovječe obrukali smo se samo tako.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.