Poručio je ovo danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

- Nemam namjeru ući u parlament dok se ovo ne rasčisti i dok ne budemo imali fer i pravedno društvo. U takvim parlamentima nećemo raditi. Institucije su toliko urušile zemlju da je jedina slobodna teritorija Trg Krajine. Od danas ćemo na toj slobodnoj teritoriji i mi biti u sve većem broju - poručio je danas Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Lider SDS-a Vukota Govedarica nije se danas složio sa ovakvim potezom. Poručio je da prvo čeka da vidi šta će, povodom zahtjeva opozicije iz RS-a za ponovnim brojanjem glasova, utvrditi CIK BiH. Kazao je i da ne može reagovati "ishitreno".

- Za bilo koju vrstu odnosa koji ćemo uspostaviti u ovom momentu ne mogu govoriti, za to treba rasprava – poručio je Govedarica.

Čavić je kazao da je "najlakše ispucavati političke parole".

- Ne mogu u ovom trenutku iznosti takve stavove i dati ad hoc odgovor. To će utvrditi organi stranke - kazao je Čavić.

Draško Stanivuković (PDP), koji je dobio najveći broj pojedinačnih glasova za NSRS-a, kazao je da ipak nije zadovoljan te da lično neće ući u skupštinu RS-a.

- Ući u parlament dok se ne promijeni Izborni zakon i ne riješi slučaj Davida Dragičevića, značilo bi... neću ući i nisu to ad hoc reakcije. Ko uđe tamo priznao je laži, ubistva, prevare i sve što ne valja! Idemo na Trg, ostajemo uz "Pravdu za Davida"! Ne interesuju nas plate! Bit ćemo ispred parlamenta. Ako ima šator na Trgu, može biti i ispred skupštine – kazao je Stanivuković.

Opozicionari su se međutim složili da Mladen Ivanić i Vukota Govedarica neće danas otići na "kafu i razgovor" sa Miloradom Dodikom.

Poručio je ovo danas Govedarica, komentarišući današnji poziv Dodika na kafu i razgovor o aktuelnoj političkoj situaciji.

- Nemam namjeru da sjedim i pijem kafu s čovjekom koji je na čelu režima i koji je od SDS-a pokušao da napravi terorističku organizaciju. Stavio nam je teret obojene revolucije, krvave scenarije, prijetio, a na kraju i od porodice Dragičević napravio neprijatelje RS-a. Ne želim da sjedim sa takvim čovjekom. Čuo sam se s Ivanićem, mi ćemo se vidjeti danas, a ako negdje trebamo otići, to je Trg Krajine, gdje ćemo da porazgovaramo sa Davorom Dragičevićem. Moj stav je - ne sjediti sa diktatorom koji je brutalno pokrao ove izbore! Nema kafe, kakva kafa – kazao je Govedarica.

On je podvukao da SzP nastavlja sa radom i da poslije izbora nastoje dokazati kako su rađene izborne prevare i “brutalno pogažena volja naroda“.

Istakao je da se u odnosu na juče, broj nevažećih listića povećao za hiljadu i po.

Dodao je i da je prema podacima CIK-a BiH, 44.000 ukupno nevažećih listića do sada,  a da se ovaj trend nastavlja.

- Nevažeći mogu itetako da utiču na izborni rezultat. Nama je oteta izborna pobjeda i poništena volja naroda. Postoje i prijave posmatrača SNSD-a, konkrento iz Lopara, gdje su PU prijavljene malverzacije, u smislu dopisivanja drugim kandidatima određenih glasova – rekao je Govedarica.

Govorio je i o tome da je u kampanji narušen Krivični zakon kroz prinudu, podmićivanje i drugo. Tome u prilog je istakao kampanju Milorada Dodika, te ocijenio da je uz pomoć poluga vlasti koje su u njegovim rukama, "prijetio, zastrašivao i ucjenjivao građane".

- Da smo uređena zemlja imao bi velikih problema za zakonima. Nažalost, mi nismo demokratsko društvo, imamo režim na čelu kojeg je predsjednik RS-a i SNSD-a – dodao je Govedarica.

Predložio je i da se vreće sa glasovima ponovo otvore i prebroje i to uz direktni prijenos na RTRS-u.

Komentarišući prijedloge Obrena Petrovića (SDS) o mogućnosti stvaranja "velikosrpske koalicije", njegov stranački šef Govedarica je kazao da je to samo Petrovićev stav, a da može biti konačan samo kada stranački organi definišu odluku.

- Ja sam legalista, ali sa ljudima koji su napravili takvu brutalnu prevaru naroda, ne vidim ozbiljan način da se može sjesti i razovarati. Sa diktatorima nema razgovora – podvukao je Govedarica.