open-navfaktor-logo
search
Stranački CV
Patriotska ostavština A-SDA: Prodali se SNSD-u u Srebrenici, nudili seks za posao, krali iz Merhameta
Naš je interes država Bosna i Hercegovina, a Bošnjaci su ugroženi. Poručivao je to svojevremeno Nermin Ogrešević, predsjednik Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), naglašavajući patriotski karakter stranke kojom predsjedava.
28.09.2020. u 12:56
get url
text
A-SDA

Borba za interese države BiH i Bošnjaka, te patriotizam kojim se diče nisu spriječili A-SDA da mjesta u biračkim odborima u Srebrenici prodaju Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čime su toj stranci i njihovom kandidatu, negatoru genocida Mladenu Grujičiću, pomogli u namjeri da obnovi mandat.

Patriotsko djelovanje A-SDA, u kojem su BiH i Bošnjaci na prvom mjestu, trn je u oku mnogim strukturama u BiH, pa tako i onim pravosudnim.

U novembru 2019. godine uhapšen je u akciji "Pero" zastupnik A-SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) Admir Hadžipašić, u decembru njegov stranački i kolega iz Skupštine Rasim Pajić, a u junu ove godine je uhapšen i Mirsad Topčagić, bivši federalni zastupnik iz A-SDA i aktuelni savjetnik A-SDA-ovog premijera USK Mustafe Ružnića.

U martu 2017. godine u Visokom je uhapšen Refik Kurgaš, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), te kandidat te stranke za gradonačelnika Visokog na posljednjim Lokalnim izborima. U augustu ove godine je Kurgaš nepravomoćno osuđen na sedam i po godina zatvora zbog spolnog odnosa sa djetetom.

Ranije ove godine je objavljen snimak vijećnika A-SDA u Gradskom vijeću Zenice Mensuda Kelešture kako, navodno, krade staro željezo.

Kamere baš vole kadrove A-SDA. Jednom takvom je ovjekovječen ranije spomenuti Admir Hadžipašić, dok je djevojci nudio zaposlenje u zamjenu za seks.

- Hoš sad odma' ovdje? – pitao je Hadžipašić dok je sa djevojkom pregovarao o lokaciji za realizaciju postignutog dogovora.

Briljantna je i biografija Rifeta Hozanovića Hozana, neformalnog lidera A-SDA. Njega je Kantonalni sud u Bihaću 15. novembra 2011. godine proglasio krivim zbog krađe novca iz Merhameta. Hozanović je tada osuđen na dvije godine zatvora i tri godine zabrane svakog javnog djelovanja po odsluženju kazne.

A-SDA trenutno predvodi Vladu USK, u kojoj su još Socijaldemokratska partija (SDP), Savez za bolju budućnost (SBB) i Nezavisni blok.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.