Informacija koja se u petak pojavila u slovenskim medijima svoju potvrdu dobila je danas nakon što su detalje ugovora dogovorili sportski direktor Bordo kluba Emir Hadžić i Admir Husarić, a Mešanović bi sutra zvanično trebao biti predstavljen kao fudbaler Sarajeva.

VEZANI TEKST - Poznato koji će broj Jasmin Mešanović zadužiti u Bordo klubu

Prema pisanju slovenskog portala Ekipa24.si Sarajevo Mariboru za Mešanovića neće platiti odštetu, ali se premijerligaš s Koševa obavezao da će slovenskom timu pripasti 20 posto iznosa obeštećenja od eventualnog narednog Mešanovićevog transfera.

Kako je Faktor nezvanično saznao iskusni napadač i bivši fudbaler Slobode, Čelika i Zrinjskog sa Sarajevom bi trebao potpisati ugovor na tri i po godine, što je nam je danas i potvrđeno.

Dobra stvar za Mešanovića svakako je činjenica da je u prošlosti uspješno sarađivao sa sadašnjim trenerom Sarajeva Vinkom Marinovićem, i to u Zrinjskom, iz kojeg je prešao u redove Maribora.

U ovoj sezoni bh. napadač je upisao 17 prvenstvenih nastupa, a postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju, dok je još jednu zabilježio u kvalifikacija za Evropsku ligu, te će zasigurno biti veliko pojačanje za ofanzivu Sarajeva u nastavku sezone koja počinje već sljedećeg vikenda, kada Bordo tim očekuje gradski derbi protiv Željezničara.