- Nažalost, već mjesecima u KS svjedočimo potpuno suprotnom stanju institucija i složenom opštem ambijentu u kojem su iste neefikasne i sa vrlo upitnim moralnim kredibilitetom kada je u pitanju upravljanje istim. Proklamirani politički ciljevi vlasti se ne ostvaruju, te je jasno kako su aktuelni akteri političke strukture nedjelotvorni u rješavanju ključnih životnih problema u društvu.Već na samom početku formiranja, ova Vlada je, odsutajanjem čak četiri najavljena ministra od preuzimanja funkcija, pokazala da je vještački krojena i sama je najavila svoj kratki vijek i brzi krah – navodi se u obrazloženju.

VEZANI TEKST - Nova većina predala potpise za smjenu Vlade KS

"Četvorka" ističe da je aktuelna Vlada KS demonstrirala izostanak liderstva u najtežim trenucima za građane KS.

Osvrnula se "četvorka" i na ostavke ministara te na činjenicu da trenutno ministarstvo zdravstva vodi ministar privrede Draško Jeličić.

- Nažalost već danas, svjedočimo zatvaranju renomiranih sarajevskih hotela i otpuštanja na ulicu vrhunskih ugostiteljskih radnika i menadžera.Bahato ponašanje i gaženje svih demokratskih principa Vlada pravnika Nenadića demonstrirala je i nepoštivanjem zaključaka Skupštine Kantona Sarajevo, najvišeg zakonodavnog tijela KS. Dio zaključaka odnosio se na bolju preraspodjelu sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja, kada je naloženo da dio sredstava za lijekove s esencijalne liste bude preraspodijeljen za unaprjeđenje funkcionisanja domova zdravlja, s ciljem adekvatnijeg prijema i zbrinjavanja pacijenata u izuzetno teškim zdravstvenim okolnostima – naveli su između ostalog.