Ovih sedam stvari već na vjenčanju otkrivaju da će se mladenci razvesti

objavljeno: 20.02.2018. u 15:50

Na dan vjenčanja svi parovi su sretni i niko i ne pomišlja na razvod. Osim očito fotografa koji su za Independent otkrili da postoje znakovi koji već tog dana otkrivaju da taj brak neće trajati.

Njih čak sedam priznalo je što im otkriva da je pred njima par čiji brak neće opstati.

Jedan od partnera je nezainteresiran za fotografiranje

- Mladoženja me angažirao putem telefona. Kad sam došao na vjenčanje i predstavio se mladenki, pokazala je na aparat i rekla mi: "Nemojte upirati tu stvar u mene danas". Bio je to jako naporan dan. Razveli su se tri mjeseca kasnije. Mislim da je spremnost da uzmete u obzir partnerove želje ključna za dugotrajnu vezu - kaže fotograf Rob Greer iz Los Angelesa.

Novopečeni bračni par uopće nije zajedno na zabavi

- Nakon vjenčanja, većina mladenaca uzbuđena je zbog zabave. Ako sam fotografisao cijelu zabavu, a na prste jedne ruke mogu se izbrojati fotografije na kojima su zajedno, to je jako loš znak - tvrdi fotografkinja Gretchen Wakeman.

Više se fokusiraju na vjenčanje nego na brak

- Pričao sam puno o tome s poslovnim partnerom. Mi provodimo od osam do 12 sati s mladencima i gledamo ih kroz leću koja uklanja kontekst i pokazuje njihove odnose. Posebno pazimo na trenutke kontakta, intimnosti i emocionalne povezanosti. Brzo nam postane očito kad nešto među njima postoji, a kad ne. Osim toga, puno vremena slušamo način na koji razgovaraju na sastancima prije svadbe, na svadbi i tako dalje. Prilično nam brzo postane jasno na što su fokusirani. Brojni parovi, posebno mlađi, znaju kakvu svadbu žele, ali nemaju ideju kakav brak žele. Razlika između mlađih i starijih parova ili onih kojima je to drugi brak je ogromna - rekli su fotografi iz studija SuccessiveApprox.

Na telefonu su u najgore vrijeme

- Ne znam jesu li i dalje skupa, ali jedan mladoženja bio je na telefonu dok je stajao na oltaru. Nosio je i traperice. Ona je bila bijesna, ali nisam je fotkao, nažalost - rekao je fotograf pod nadimkom directinLA.

Nema hemije među njima

- Prvo vjenčanje koje sam fotografirala bilo je u muzeju u Philadelphiji. Sa mnom je bio stariji fotograf koji mi je pomagao. Pokušao je namjestiti fotografiju poljupca, a mladenka je čudnim glasom rekla: "A ne, ne, hvala". Rekao je da je snimio više od 100 vjenčanja i nikad nije vidio par koji je bio manje zaljubljen - tvrdi jedan fotograf.

Način na koji režu tortu

- Ovo će zvučati ljigavo, a mislim da ono što se dogodi kod rezanja torte puno govori. Hranite jedno drugo tortom? Dobar znak. Malo kreme na nosu? Nema problema. No s vremena na vrijeme tu je onaj par u kojem se jedan ljuti i osvećuje zbog mazanja tortom. To je loš znak. Čak i ako ne želite kremu na licu, mislim da biste se tad trebali nasmijati i zabaviti – tvrdi fotograf pod nadimkom 2Dprinter.

Imaju različita shvaćanja o novcu

- Došli su mi u studio po ponudu. Ona je otišla na WC, a on mi je rekao: "Ovo me vjenčanje dovelo do bankrota, troškovi su dvostruko veći nego što smo planirali. Šest mjeseci nakon vjenčanja sa 150 gostiju, razveli su se - ispričao je Carlos G Osorio iz Miamija.